EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

25355

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Bennekelstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, St Barbaraschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St Barbaraschool

Beschrijving

St Barbaraschool, Bennekelstraat klas 4, schooljaar 1946/47.
De zuster is Zr Cornelia.
Leerlingen: Betsie van Eeten, Treesje van Aalst, Mia Creemers, Mientje v.d.Hurk, Corrie v.d.Voorden, Clazientje Damhuis, Gerrie de Rijk, Hannie de Grauw, Koosje Gietman, Betsie v.d.Mosselaar, Mientje Lavrijsen, Fientje Sprengers, Lenie Toonders, Ria van Hout, Annie Kolen, Doortje v.d.Oever, Marietje van Alem, Sjaantje Hendriks, Annie van Gemert, Mia Peters, Annie Buiting, Addy Hoens, Johanna v.d.Mosselaar, Mientje Sanders, Johanna Denkers, Elsje Wijnen, Annie de Bruijn, Cobie Castelijns, Dinie Boons.


Geplaatst op

13-09-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-09-2010
Naam: Christine Manders-Meulensteen  
img

Annie van Gemert, zij woonde tegenover de Henricusschool, Bennekelstraat 122. Zij was 11 jaar ouder dan ik en mijn groot voorbeeld. Onze wederzijdse ouders zijn jaren en jaren bevriend geweest, tot hun dood. Enkele jaren geleden is Annie dodelijk verongelukt. Dit ongeluk gebeurde terwijl zij fietste op de kruising Willibrorduslaan en Wolbergstraat in Waalre. Daar waar de houten fritestent staat. Ik kwam er een kwartier later voorbij en zag de opruimwerkzaamheden, maar wist natuurlijk niet dat het om Annie ging.


Datum: 15-09-2010
Naam: Addy Vink-Hoens  
img

Christine bedankt voor je reactie! Leuk als er mensen zijn die haar ook hebben gekend en dat via deze foto kenbaar maken. Ik heb al eerder gehoord, dat ze veel heeft meegemaakt.


Datum: 08-08-2012
Naam: Derks Marie-Josee  
img

Zoek klasgenoten van Hilda Derks, woonde op het Willaertplein, zijn in 1946 verhuisd naar de Gagelstraat 9 en dus ook naar een andere school.
Moet dus de jaren ervoor zijn, zij is geb. in 1937.