EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2522

Bijdrager:

Jaar:

1951

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Groenewoudseweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Groenewoudseweg

Beschrijving

Groenewoudseweg, plantsoen met speelgelegenheid voor de kleintjes. (RHCe 0026795)


Geplaatst op

16-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-01-2006
Naam: Janny V. Zutphen  
img

Als Cor Zydam mij ook iets over mijn oom en tante (Jan en Zus v. Zutphen) kan vertellen? Graag. Zij woonden aan de Groenewoudse weg


Datum: 16-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Cor woont al sinds de 50er jaren van de vorige eeuw in Australie. Hij kent alleen iets van voor die tijd!


Datum: 29-01-2006
Naam: Jannie v. Zutphen  
img

Cor Zydam woonde daar van 1946 tot ongeveer 1980.


Datum: 28-04-2006
Naam: Cor van Suijdam  
img

Cor Zydam ken ik niet, en Wil zal mij wel bedoelen, Cor van Suijdam, ik heb 9 jaar in Jan van de Bildstr. gewoond van 1931 tot Feb.1940, de Groenewoudseweg was toen een fietspad langs de spoorlijn waar nu de groenewoudse weg ligt was toen tuindersland ook lag daar een poel met water waar we in de winter op konden schaatsen, vanaf achter ons huis hadden we een mooi uitzicht, aan de andere kant van de spoorlijn lag een weiland dan de Oirschotse weg met dan weer open land.
Een klein anecdote: omstreeks 1936-37 waren ze de palen en draden aan het installeren voor de electrische treinen, ik vroeg m'n moeder, wat zijn ze daar aan het doen?
antwoord; jongen dat is voor de treinen die langs de draad gaan rijden.
Treinen langs een draad rijden? ik kon er met m'n pet niet bij.
Toch was het een mooie tijd, ondanks de crisis jaren.


Datum: 28-04-2006
Naam: Theo van den Dungen  
img

Beste Cor: ik ben geboren in de Jan van der Bildstraat 16 op 30-06-1947, dus na jouw tijd. Op dit nummer woont nu de kunstenaar Sessink.


Datum: 29-04-2006
Naam: Cor van Suijdam  
img

Theo, dan ben jij in het huis geboren waar in mijn tijd de Dompselaar of Domselaar familie woonde. De oudste dochter heette Pleun, ik heb op 10 gewoond, op 12 woonde Mansfeld (geen kinderen). Op 14 woonden Toon en Anna de Groot met hun 2 kinderen Martha en Henk, op 8 woonde de familie Gaken of Geken met Joop de oudste zoon, tegenover 16 woonde de Haan familie met Arend de oudste. Wanneer was de Groenewoudseweg aangelegd? Als jongen dacht ik altijd dat de Groenewoudseweg
Van de Boschdijk langs het krankzinnig gesticht en het wandelpark naar de Oirschotsedijk liep. Want bij de overweg stond een cafe, met speeltuin voor kinderen dat altijd het Groenewoud werd genoemd, daar was Zondags morgens een honden markt, een herrie van jewelste. En de poel wanneer is die gedempt? Daar hadden we altijd plezier met salamanders, dikkoppen enz. vangen. En schaatsen in de winter. Toon de Groot had daar soms een roeiboot in liggen waar hij ons zo af en toe eventjes in rond roeide.
===Cor, ook cafe Groenewoud staat op de site... Red.===


Datum: 18-01-2012
Naam: Evert Folkers  
img

Mooie foto, maar het is erg veranderd, als kind speelde ik met mijn klasgenootjes vaak in deze zandbak. Als het mooi weer was gingen we met de kleuterklas naar dit parkje. Ik zat in de vijftiger jaren (ca 1957) op de kleuterschool naast de Baptistenkerk. Lang geleden, maar ik denk er met plezier aan terug.