EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

25200

Bijdrager:

Jaar:

1941

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Gedrukte en Geschreven Media

Onderwerp 2.:

Documenten

Onderwerp 3.:

Overheidsdocumenten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
persoonsbewijs

Beschrijving

Dit is het persoonsbewijs uit de oorlog van mijn opa van Daal. Verhuizer en kolenboer. Hij woonde aanvankelijk in de Kerkstraat in Eindhoven, maar is later met zijn verhuis- en kolenbedrijf naar de Vondellaan getrokken, alwaar hij een bijzonder groot terrein tot zijn beschikking kreeg. Het verhuisbedrijf Antoon van Daal is aanvankelijk van zijn zoon en later van zijn kleinzoon geweest.


Geplaatst op

29-08-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-08-2010
Naam: Toon Geevers  
img

Wij zijn in 1949 van Stratum naar Gestel verhuisd door Antoon van Daal. Ik dacht dat ze op het Gerardusplein zaten. Ik herinner me een heel erg grote man, groter dan mijn vader, en dat is heel wat als je 6 jaar bent, die de leiding van de verhuizers had. Onze bakker, Numeyer uit de Narcisstraat, had een zoon, Piet, die volgens mij getrouwd is met Ciska van Daal. Ik geloof dat dat een aangenomen dochter was.


Datum: 01-09-2010
Naam: frans snoek  
img

Jaja... een echte Van Kemenade! ja... en het leukste is dat dit een Van Daal is. Maar zeg eens Frans van Kemenade, is Martijn van Kemenade een oom van jou? Ik vraag dit omdat de man op het persoonsbewijs als twee druppels water op Martijn van Kemenade lijkt! Hij werkte samen met mij bij de gemeentebedrijven. Martijn (Tijntje) is nu ongeveer 86 jaar en woonde bij de Oude Toren (ik weet niet of hij nu nog leeft). Hij moest oom zeggen tegen de caféhouder op de Tongelresestraat, ook een Van Kemenade.


Datum: 19-08-2013
Naam: Ans van Daal  
img

Leuk voor in mijn heritage boek, had al wat foto's. Ik ben bij hem in huis, mijn overgrootvader, geboren aan de Vondellaan 9 in 1965. Hij was toen al overleden,maar oud omaatje Marie woonde er nog. Ik heb foto's dat ik bij haar op schoot zit achter op de plaats aan de Vondellaan.