EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24652

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

423 Barrier

Straat:

Barrierweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Woensel, Ks Pastoor van Ars

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Kleuterschool Barrierweg

Beschrijving

Een foto van de kleuterschool aan de Barrierweg uit 1955. V.l.n.r.: meisje Keijzers, Johan Wouters, Adriaan (Ad) van Eijck, juf Nel, Loek Binnendijk, Kees van Dongen? en Cor Adriaans(e). Johan Wouters is op ongeveer 9-jarige leeftijd verdronken in de leemput van de steenoven aan de Boschdijk. De leemput lag achter speeltuin de Vriendschap aan het Newtonplein. Er werd in de winter altijd geschaatst. Het ijs was niet altijd betrouwbaar omdat de diepte van de put van plaats tot plaats verschillend was. Het kon op de ene plaats heel dik zijn en op een andere plaats zo dun dat het je niet kon houden. Johan is door het ijs gezakt en er vervolgens onder geschoven en verdronken.


Geplaatst op

07-07-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-01-2012
Naam: Nout Zonnevijlle  
img

Johan is verdronken in de waterplas naast het Philipsgebouw. Daar was een gedeelte (in een hoek) niet bevroren. Ze zijn daar met een paar man naartoe gelopen en zijn er toen doorheen gezakt. Ik heb er nog eentje kunnen redden (was zelf nog een manneke) terwijl mensen van Philips aan de kant stonden te kijken! Dit was een jongen (weet zijn naam niet meer) die woonde aan de Boschdijk. Daar stonden drie of vier grote huizen. Ik heb na een paar weken een gulden en een sinaasappel gekregen (bij de achterdeur!) als dank. Deze vreselijke gebeurtenis staat nog steeds op mijn netvlies.


Datum: 20-11-2012
Naam: A.van Eijck  
img

Beste Nout, die andere jongen was volgens mij Jan Arts of Aarts. Hij woonde in een van de huizen langs de Boschdijk. Deze huizen hoorden destijds bij de steenfabriek. In het eerste huis van de rij woonde de heer Gietman en als ik mij niet vergis woonde de familie Arts of Aarts in het 3e of 4e huis van dit rijtje.


Datum: 15-12-2017
Naam: Simone Czech  
img

Wij woonden in de Van Poppelstraat van 1964 tot en met 1968.
Ik zat op deze kleuterschool van 1964 tot 1966, bij juf Jo en juf Rie. Een non gaf muziekles. Wij zaten dan op een hele koude vloer, ik denk van de speelzaal. Als het regende stonden we in de gang twee aan twee te zingen "onze lieve heertje, geef mooi weertje, geef een mooie dag dat de zon weer schijnen mag". Ik heb hele goede warme herinneringen aan deze school. Zo goed dat ik vanaf die tijd gezegd heb dat ik kleuterjuf wilde worden. Net voor de afbraak van het gebouw, toen alles al dichtgetimmerd was, ben ik er nog binnen geweest. Hoge lokalen, kasten van glas en sprookjestegeltjes bij de kapstokken.


Datum: 02-02-2019
Naam: Ad van Eijck  
img

Beste Simone, ik denk dat je je vergist. De kleuterschool aan de Barrierweg is nooit afgebroken. Momenteel is in deze oude school het instroomhuis van NEOS passantenopvang gevestigd.