EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24443

Bijdrager:

Jaar:

2010

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

722 Blaarthem

Straat:

Laagstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Laagstraat

Beschrijving

Laagstraat vanaf de Casellastraat.


Geplaatst op

08-06-2010

Reacties:

Datum: 21-02-2012
Naam: Robert van Rosmalen  
img

In het huis links woonden Addie en Francien en in de witte huizen daarna was houthandel de Spankel van Gijs en Truus van Sprang gevestigd.


Datum: 30-05-2013
Naam: Carla Verdonschot  
img

In het 1e huis links woonde vroeger de familie Zaaier, later hun dochter en daarna weer een kleinzoon. Die is inmiddels al wat jaren overleden. Nu woont er de familie Op 't Werk. In het 2e huis (witte huis) woonde inderdaad Addie en Francien en hun twee kinderen (Francien's vader heeft er vroeger gewoond). Dan kwam de Sprankel. Nu woont er van alles en is het hele pand verhuurd aan verschillende personen.


Datum: 03-08-2022
Naam: Pim van Gestel  
img

Ik ken dit pand ook wel. Ben er wel eens geweest maar dat is al heel lang geleden. Ik zat vroeger bij de dochter van de houthandel (Irma de Sprankel) in de klas. Een stil maar aardig meisje met blonde krullen. Ik loop nog wekelijks door deze straat en langs het oude pand van de Sprankel en vraag me vaak af hoe het Irma is vergaan in het leven. Het pand staat nu inmiddels geheel leeg na een grote inval van politie afgelopen jaar. Het wordt gesloopt tot aan de hoek waar de doe het zelf garage heeft gezeten. Nieuwe bestemming, denk appartementen en huizen. Beter voor de buurt maar wel weer een oude herinnering die verdwijnt uit het straatbeeld.