EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

24274

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Clovis

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Clovis (1)

Beschrijving

De eerste strooifoto van "Clovis" met zanger Ad van den Hurk (wie kent `m niet?). De overige leden zijn: drummer Arno Claassen, basgitarist Han v.d. Heuvel en sologitarist Hans v.d. Pol (Polleke). De twee dames zijn Henny en Yvonne (de Landra-zusjes). Deze foto kreeg ik tijdens de presentatie van hun singeltje "Jij hebt mij verlaten" van Paul Kivits (die destijd showbureau ZNAC runde) bij van Leest, waar Clovis toen optrad. Dit was echt het prille begin. Daarna heeft Clovis nog heel lang bestaan maar dan wel in "tig" bezettingen. Een greep uit de muzikanten die ooit bij Clovis speelden: Jan Muskens, Dickie Stigter, Bartje Drossaerts, Nant van Honk, Roland (Wammes), René Stephan, Peter Geels, Cees van Veldhoven. Misschien zijn er nog lezers onder ons die dit lijstje kunnen aanvullen. Hans van de Pol heeft nog een tijdje bij ondergetekende in het orkest First Selection gezeten. Hans speelde ook bij de Miando`s en de laatste 15 tot 20 jaar bij Full-Time uit Reusel. Een van de zangeressen heeft in de jaren tachtig nog lang opgetreden met orkest Dikke Leo uit Helmond. Ad van den Hurk Heeft daarna nog trio Bingo gehad en toen weer een korte periode Trio Clovis met Jan Muskens en René Stephan. Daarna is hij een solocarriére begonnen onder de naam Andy de Wit. Een van zijn eerste singeltjes was een Nederlandse vertaling van "Musicmaker", een mooi liedje dat Clovis jaren eerder al in het Engels had opgenomen met een zangeres maar toen helaas niets deed.


Geplaatst op

21-05-2010

Reacties:

Datum: 22-05-2010
Naam: Harrie Wijgergans  
img

De foto dateert uit ongeveer 1972-73.


Datum: 22-05-2010
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

De naam van de basgitarist was niet Han, maar Hans v.d. Heuvel.


Datum: 24-05-2010
Naam: Harrie Wijgergans  
img

Hoi Thérèse, op de achterkant van de foto staat Han: basgitaar en zang. Misschien omdat er twee Hansen in het orkest zaten dat ze van een Hans gemakshalve maar Han hebben gemaakt. Hans van de Pol heeft ruim eenn jaar bij mij in het orkest gezeten en als hij het over Clovis had hoorde ik de naam Han v.d. Heuvel wel eens voorbijkomen. Maar goed, jij kent Han(s) v.d. Heuvel misschien wel persoonlijk. Volgens mij heeft hij ook een tijdje bij Reform gezeten en eind jaren tachtig volgens mij ook nog even bij Lifetime uit Wintelre.


Datum: 24-05-2010
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Inderdaad ken ik Hans v.d. Heuvel persoonlijk, tweede van rechts boven. Heeft later inderdaad in diverse orkesten gezeten, welke weet ik niet.


Datum: 25-05-2010
Naam: Corry Verschueren  
img

Hans van de Pol en Arno Claassen hebben voordat ze bij Clovis speelden bij Clan Five gespeeld. Zie foto 15625.


Datum: 14-10-2016
Naam: Ben Brekelmans  
img

Enkele maanden geleden trof ik Hans van de Pol bij een invalbeurt bij The (new) Phantoms (zie foto 17673). Still going strong op zijn Fender Strat!


Datum: 30-08-2022
Naam: Theijssen Theo  
img

Ik heb een nummer gehoord van Reform. Het liedje heet Emma Lee. Ik zou graag dat liedje willen hebben. Hoe of waar zou ik dat kunnen krijgen/ kopen?