EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

23916

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed

Onderwerp 3.:

Touringcarbedrijf Wim van Dijk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bussen van Wim van Dijk

Beschrijving

Twee bussen van de Eindhovense busonderneming Wim van Dijk aan de Marconilaan op het St. Pietersplein in Rome. Dit waren de eerste bussen met grote panoramische voorruiten van het merk Fiat en gebouwd bij de firma Van Hool in Koningshooikt in België. De chauffeurs op de foto zijn Willy Damen (l) en Frans Claassen (r).
>>>Willy kan nog steeds heel gepassioneerd over zijn vroegere werk vertellen. (Cor (red.))<<<


Geplaatst op

18-04-2010

Reacties:

Datum: 15-09-2012
Naam: Wim van Dijk  
img

Hallo Willy, ik ben Wim van Dijk, kleinzoon van Wim van Dijk en zoon van Noud van Dijk. Ik heb een garagebedrijf in Acht en kan me jullie nog wel herinneren en de 700 van Van Hool helemaal nog, zat aan gesleuteld. Leuk dat ik deze foto tegenkwam. Ik heb zelf nog veel materiaal en herinneringen van die tijd.


Datum: 03-01-2013
Naam: Willy Damen  
img

Hoi die Wim. Ik ben een beetje laat met mijn reactie, maar het is keileuk om een reactie te lezen van de zoon van Noud. Ik zou het fijn vinden om een keer met jou persoonlijk te praten over vroeger. Kun je mij je adres geven, dan bel ik je.
=== Willy, je kunt Wim mailen, klik maar eens op zijn naam. (Red.) ===


Datum: 26-09-2013
Naam: Willi Quadt  
img

Deze erg leuke foto maakt bij mij ook weer wat los. Ik heb begin jaren 60 voor Wim van Dijk gereden, vertrekpunt Oostende, en daarvoor voor Harry van Dijk in Helmond. Ik weet niet of een zekere Nol van Dijk jou bekend voorkomt maar dat was toen de monteur. Ik heb ook nog een paar foto's uit die tijd. Ik wil ze wel delen met jou. Hopelijk krijg ik een reactie.


Datum: 19-10-2014
Naam: Wim van Dijk  
img

Willy ik hoor dat je nog wat foto's hebt. Zou je die kunnen mailen?


Datum: 21-06-2015
Naam: Theo Need jr.  
img

Hallo Frans Claasen, jij hebt ook bij Jac van Dijk gereden of heb ik het mis? Ik ken jouw naam tenminste. Ik ook met Leo Reijnders en met Evert Smit. Wij zagen elkaar niet veel, jij was ook altijd weg.


Datum: 29-07-2016
Naam: Jack van Beek  
img

Ik heb zelf bij Jacques van Dijk gereden. Van 1976 tot 1990 heb ik voor West Belgium Coach Company gereden. Ik ken Frans Claasen en Martien Sanders daar ook nog van, zij reden toen bij Wim van Dijk. Later heeft Frans nog bij Jacques van Dijk gereden en ook Tinie van Ginderen en Jan Akkerveke. Het was een leuke tijd. Ik heb heel veel leuke tours door Europa gedaan.


Datum: 09-12-2021
Naam: theo van gelderen  
img

Mijn vader, Henk van Gelderen, heeft daar lang gewerkt in die tijd, met Peer Hoeks, Koosje Kolen, Toon de Vet, Martin Sanders enz. Hij reed toen voor West Belgium of Global vanuit Oostende. De grote man daar was toen Van Moerkerke. Mijn vader is begonnen bij Wim van Dijk en werkte ook nog voor Frans en Noud.