EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

23809

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Overige Groepen

Onderwerp 2.:

Zoekplaatjes

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Zoekplaatje: onbekende bezorger

Beschrijving

Uit de oude fotodoos, geen idee wie er op staat. Moet wel in Eindhoven gemaakt zijn. Een mooie, op metaal afgedrukte foto. >>>Behoudens twee kleine aanpassingen om de foto te verduidelijken heb ik alles verder gelaten zoals het was. Zonde om zo' n exemplaar met moderne technieken uit zijn tijd weg te rukken! Cor red.<<<


Geplaatst op

07-04-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-04-2010
Naam: Marten Hogeweg  
img

Dat is een Daquerreotype, daar zou ik heel erg zuinig op zijn. 'Het procédé waarbij een gepolijste, met kwikdampen geprepareerde zilveren plaat werd gebruikt leverde positieve, gespiegelde beelden op. Hoewel de beelden zeer gedetailleerd waren, werd er zoals bij de hedendaagse fotografie geen negatief gebruikt en was het dus niet mogelijk om meerdere afdrukken te maken. Een Daguerreotype-foto is daarom uniek.' Bron: E-zine.


Datum: 08-04-2010
Naam: Sjef van Eijk  
img

Bedankt voor de toelichting Marten. In ieder geval is de afbeelding hier op de site voor het nageslacht bewaard!


Datum: 09-04-2010
Naam: Jan Weijers  
img

Dit is geen Daguerreotypie maar een Ferrotype of Tintype. Deze ijzeren of tinnen plaatjes waren aanzienlijk goedkoper dan de verzilverde platen van de daguerreotypie. Door de grauwe kleur van het tin en ijzer, waren deze foto's ook veel minder contrastrijk en minder glanzend. De ferrotypie was vroeger de betaalbare foto voor het gewone volk. Overal boden fotografen de foto’s aan, op de kermis, op begrafenissen, op bedevaartsplaatsen en jaarmarkten. Vaak werden de plaatjes slecht gefixeerd of slecht gespoeld en nog vaker kwam er roest in, zoals in dit voorbeeld.


Datum: 19-04-2010
Naam: A.Thijssen  
img

Ik had nog gedacht aan Pietje Koek van de Gennepereweg. Maar daar is de foto te oud voor denk ik. Die reed ook heel Eindhoven door met z'n mand met peperkoek en ook andere koeken. Misschien is het zijn vader wel. Mogelijk ook een broodbezorger of iemand die voor een wasserij reed.


Datum: 26-11-2014
Naam: Hans Vlemmings  
img

Bij ons thuis in Stratum kwam vroeger ook altijd een bakker met zo een mand voor op de fiets, zijn naam was bakker de Wit.