EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2371

Bijdrager:

Jaar:

1942

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Keizersgracht

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Overige WO II

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Parade v.an de Nederlandse Volksdienst

Beschrijving

Een parade van de Nederlandse Volksdienst (N.V.D.) ter gelegenheid van de installatie van dr. H.A. Pulles als N.S.B.-burgemeester van Eindhoven. Foto is genomen op de Keizersgracht. (RHCe 0064172)


Geplaatst op

01-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Waar zijn zij gebleven? Hare Majesteit zei vanuit England voor landveraders was in het bevrijde Nederland geen plaats meer maar dat was natuurlijk te vroeg gepraat. Als men geen oorlogsmisdaden had begaan kreeg je 2 jaar gevangenschap, die als arbeider in de kolenmijn kon worden ingelost. Bij mijn opleiding in Maastricht heb ik ze zien sporten t.o. de kazerne op het voetbalterrein van M.V.V. Inder andere Osendarp de tweevoudige bronzen medaille winnaar op de 100 meter en nog een wielerkampioen waarvan de naam mij ontschoten is. Er waren gestudeerden die een eigen bedrijf begonnen en de oud SSers in dienst namen. De heer van Doorne was ook een sociaal mens en gaf ook veel van deze mensen een baan in de fabriek. Er was op de afdeling waar ik werkte een officier en een hoofd-officier die mijn baas was, over zo'n duizend mensen. En dat was in die tijd een publiek geheim. Een collega van mij heeft mij ooit verteld over zijn strijd in Rusland met de nodige ontberingen. Hij was thuis na een ruzie met zijn ouders zich aan gaan melden en kon niet meer terug. Bij het zoeken naar infomatie op het net kwam ik met een schok oog in oog te staan met een oud collega waar ik het helemaal niet van wist. Was ook een officier in het leger geweest! Nooit iets van gemerkt. Misschien was het vroeger je leuke buurman wel!


Datum: 02-01-2006
Naam: Vic van Lijf  
img

Zie ik daar in het midden, tussen de 2 gebouwen, de ingang van de Krabbendam?


Datum: 02-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

De wielrenner was Cor Wals.


Datum: 02-01-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Tijdens een wedstrijd in Amsterdam vergooide Cor Wals in een klap de grote populariteit die hij had opgebouwd, door te kleden in een shirt met de runetekens van de S.S. Hij bleek al een jaar lid te zijn de Nederlandse S.S. Na zijn opleiding vocht hij aan het Oostfront en werd later kampbewaarder. Hij werd veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf. In 1952 werd hij vervroegd losgelaten en ging een relatie aan met de weduwe van een ander groot wielrenner, Jan van Hout die nota bene in het concentratiekamp Neuengamme was omgekomen. Op 83 jaige leeftijd overleden, in 1994. Rechtstreeks uit een encyclopedie


Datum: 21-03-2014
Naam: MichaĆ«l Hendriks  
img

Zo aan de uniformen te zien zijn dit geen mensen van de N.V.D. , maar leden van de Jeugdstorm. (De jeugdbeweging van de N.S.B.)