EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23594

Bijdrager:

Jaar:

1937

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

432 Oude Toren

Straat:

Eckartseweg Zuid

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Transportondernemingen

Onderwerp 3.:

Maessen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
1e Verhuiswagen Morris

Beschrijving

Hiermee startte "Nol", ofwel Arnold, Maessen in 1937 in Eindhoven zijn verhuisbedrijf. De foto is gemaakt op het terrein van Autohandel Jan de Greef op de Eckartseweg in Woensel. Op de achtergrond is nog de torenspits te zien van R.K. kerk O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand, die in 1995 werd afgebroken.


Geplaatst op

18-03-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-03-2010
Naam: Ger van der Palen  
img

Geweldig wat een bakbeest!!!


Datum: 01-02-2012
Naam: R.Fleischhauer  
img

Beste Hans, is deze aanhanger nou de aanhanger die je nog steeds in bezit hebt, of een soortgelijke? Ik kan me de restauratie nog wel herinneren, namelijk van een soortgelijke aanhanger...groeten Rob ( van Norbert)


Datum: 01-02-2012
Naam: Hans Maessen  
img

Beste Rob, bijna goed, maar dit is niet de oplegger die ik nu nog heb. Dat is een verhuisoplegger van het nog bestaande Nederlandse merk Broshuis uit 1935. Van de wagen op de foto heeft mijn vader destijds slechts een paar jaar plezier gehad. Deze werd nl. bij het uitbreken van de oorlog in 1940 door het Militair Gezag, met nog twee verhuiswagens "gevorderd", om als legervoertuig te worden ingezet.


Datum: 02-02-2012
Naam: R.Fleischhauer  
img

Beste Hans, ik zag op een andere foto een soortgelijkvormige aanhanger maar met reclame, vlgs mij heb ik me vergist met die wellicht. Beide een afgeronde voorzijde waardoor ze op elkaar lijken. Wat een machtige machine wat ervoor hangt trouwens. Een Morris lees ik is dat een dezelfde Morris merk alswaar later de Morris Minor vandaan kwam? Broshuis ken ik idd nog ja, die maken tegenwoordig vooral diepladers en speciaal transport opleggers. Hadden Jullie toen al de voor mij bekende groene kleur? Zal nooit meer vergeten dat ik bij jullie achter in de hal menig uurtje vertoefde tussen de vrachtwagens .