EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23377

Bijdrager:

Jaar:

1942

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Woenselse Markt

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Slagerijen

Onderwerp 3.:

Sanders

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselse Markt 15 (2)

Beschrijving

Op 14-09-1942 was het de huwelijksdag van Wim Verbiesen en Agnes Sanders, ondanks de oorlog uitbundig gevierd. Hier staat de wagen vóór Woenselse Markt 13 (chemische wasserij) en 15 (slagerij Frans Sanders & Zn). In vergelijking met foto 9705 zien we andere dakkapellen.


Geplaatst op

26-02-2010

Reacties:

Datum: 22-05-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Dit voertuig wat Jan Plezier werd genoemd werd regelmatig ingeschakeld voor ritjes naar de Sonse bergen. En geloof mij dat het een eind van huis was. Er was een moeder van een van de kinderen, die de buurtritten verzorgde en wel de moeder van Jo de bakker uit de Kloosterdreef. "Vouwke van de Vort" zoals wij ze noemden, schoot het geld veur, maar kwam daar dikwijls aan te kort. Wat ze niet zo erg vond, omdat de kinderen uit de buurt het geweldig naar de zin hadden. Alles wat de hele dag nodig was werd meegenomen. Van pleisters tot limonade. Ook de nodige aanmaaklimonade zodat gewoon water er ook anders uitzag.


Datum: 15-11-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

Prachtig, die Jan Plezier. Kort na de oorlog werden die overal ingezet om de jeugd ergens heen te brengen. De buurtvereniging "De Goede Buur" op de Kleine Berg maakte er ook regelmatig gebruik van. Ik herinner mij dat in de eerste naoorlogse jaren er veel optochten werden gehouden waar grote groepen burgers en verenigingen meeliepen. Kinderen werden dan in een Jan Plezier gezet zodat ze niet achteropraakten. Ik kan me ook nog herinneren dat we met de kinderen uit de buurt op die manier naar de speeltuin achter een café vlak bij Valkenswaard gingen.