EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

23115

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Efteling

Beschrijving

Wat heeft de Efteling nu met Eindhoven te maken? Nu, op een gegeven dag kreeg de Stichting Kunstzinnige Vorming Eindhoven, de opdracht van Anton Pieck mee te denken en te werken aan Holle Bolle Gijs, De Dansende Rode Schoentjes en de Fakir. Hier wordt de laatste hand gelegd aan het model van de fakir door fotograaf Reimers, zijn vrouw en Ge Arends uit de Bergmannstraat.


Geplaatst op

29-01-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 31-01-2010
Naam: Cor Platenburg  
img

De Efteling had heel véél met Eindhoven te maken. Ton van de Ven, geboren Eindhovenaar, werd als creatief directeur de opvolger van Anton Pieck in 1974. Google maar eens op Ton van de Ven.


Datum: 31-01-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Sterker nog Cor. aanvankelijk zou er een dergelijk sprookjespark in Eindhoven komen. Waar?


Datum: 31-01-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Op foto 2476 zie ik, dat de man hier links op de foto wel eens ontwerper Dhr. Reijnders zou kunnen zijn en niet Dhr. Reimers.


Datum: 31-01-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Ook het Eindhovense bedrijf Nolte heeft diverse objecten gerealiseerd op de Efteling. Nolte Buiteninstallatie heeft de parkeerplaats voorzien van lichtmasten en slagboominstallaties (Samen met Vekano. Toentertijd een onderdeel van Nolte.) en Nolte installatietechniek heeft het elektrische gedeelte van de Droomvlucht voor zijn rekening genomen. Maar hier kan Tini misschien wel meer over vertellen.


Datum: 31-01-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Ja die Droomvlucht Gerard, dat was een project van Stork Conveyorsystems. Maar ook hier waren aanloopproblemen en daar heeft Stork installatietechniek haar aandeel mogen leveren bij het oplossen van die problemen, zo heb ik het begrepen,


Datum: 01-02-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Helemaal gelijk Tini. Ik heb nog wat onderzoek gedaan: Het transportsysteem was van de firma Translift en dit systeem liet het in het begin afweten. Siemens, AEG en Stork (oud Nolte) hebben toen gewerkt aan een oplossing. De opening van Droomvlucht stond gepland voor 1992. Uiteindelijk is deze in 1993 voor publiek geopend.