EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

22964

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

Gestelse Boys

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Gestelse Boys, A1

Beschrijving

De A1 van vroeger met Ronny Meevissen, Willy Grootels, Mark van de Boogaart, Wim Klaasen, Ronny Alberts, Remie Willemse, Kris Gijsberts, Henny van Ess, Freddy Box en Richard van Gaal met als leider Sjaak Somers.


Geplaatst op

13-01-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-11-2011
Naam: Thijs Franssen  
img

Leuke foto! Ken veel namen hiervan. Volgens mij is Richard van Galen derde van linksboven. Zelf haalde ik de A1 nooit, heel soms mocht ik invallen.


Datum: 27-12-2011
Naam: Willy Grootels  
img

Bovenste rij: keeper ? - Remy Willemsen - Richard v Galen - Ronny Alberts - Wim Klaasen - Jack Somers (leider) - Mark vd Boogaard. Onderste rij: Hennie v. Es - Christian Gijsberts - Franske Bosch - Freddie Box - Ronnie Meeuvissen - Willy Grootels. Volgens mij was onze keeper John v.d. Nieuwehof en was dit de resevekeeper. Ik dacht dat dit de B1 was, want in de A1 was Henk Vroomen samen met Pauli onze leider.


Datum: 26-07-2017
Naam: Martin Swinkels  
img

Dit is wel degelijk een team van Gestelse Boys. Veloc heeft volgens mij nooit gespeeld waar Paul v.d. Cingel over spreekt.


Datum: 31-07-2018
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Goh, volgens mij heeft de halve Bennekel bij Veloc gevoetbald. Zo ook een oud zwager van me: Peter Prinsen uit de Bernard Zweerslaan. Ik dacht, dat hij ooit keeper was en daarna trainer van de jeugd?


Datum: 01-08-2018
Naam: Paul van der Cingel  
img

Klopt dat wel? Is dit niet een elftal van Veloc, u weet wel van dat mooie clublied "Blauwe broek en gele trui, dat zijn de Veloc-lui". Die speelden vroeger op een veld naast het Bels lijntje, een eindje links vanaf de spoorwegovergang Hoogstraat.


Datum: 01-08-2018
Naam: paul van der Cingel  
img

Martin Swinkels, mijn herinneringen dateren van de eerste jaren '50. Ik speelde mijn eerste wedstrijd voor PSV tegen Gestelse Boys, 7-0 nederlaag!, op een veld aan het toen nog zwarte pad, dat na de spoorovergang het verlengde was van de Mecklenburgstraat en aan het eind uitkwam bij de Limburglaan. De velden van G.B. lagen aan de linkerkant, zo'n 150 m achter het café (Groenewoud?). Veloc kende ik in de tijd alleen van dat mooie clublied waar ik het over had in 2014, maar ik ben er nooit geweest. Kan het zijn dat de clubs gefuseerd zijn?


Datum: 01-08-2018
Naam: paul van der Cingel  
img

Ik heb nog even verder gerechercheerd. Gestelse Boys hadden de clubkleuren blauw en wit. Op een foto van Frans Gommers zien we het veld van G.B. aan dat zwarte pad dat ik beschreven had. Veloc en G.B zijn inderdaad gefuseerd, maar pas in 1980, en dus nog niet op het moment dat deze foto gemaakt werd.


Datum: 01-08-2018
Naam: M.P.M.J.(Martin) Swinkels  
img

Paul v.d. Cingel: Veloc en Gestelse Boys zijn twee verenigingen die inderdaad gefuseerd zijn. Volgens mij in 2005. De club heet nu VV Gestel en speelt dit seizoen zijn wedstrijden in de 2e klasse van de KNVB, na degradatie vorig seizoen. Ik ben al meer dan 50 jaar lid en kom oorspronkelijk uit de Veloc-familie.


Datum: 01-08-2018
Naam: paul van der Cingel  
img

Beste Martin, ik sta soms versteld van wat er allemaal op internet te vinden is. Ik heb daar gekeken of ik iets kon vinden over Veloc en GB en er staat veel meer dan je verwacht, probeer maar.