EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22882

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Rubensstraat

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Harmonie / Tamboercorps / Fanfare

Onderwerp 3.:

Drumband De Laak

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Drumband De Laak (2)

Beschrijving

Drumband de Laak.


Geplaatst op

04-01-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-01-2010
Naam: Peter Harbers  
img

Niet zo'n duidelijke foto om gezichten te herkennen maar toch enkele namen die ik me herinner:
Henk Dekkers (alle activiteiten bij de drumband, opleiding enz.), loopt met regenjas op het trottoir.
Trommels oa.:Peter Harbers en Rudi van Keulen, dieptrom: Hans van Gompel, bekkens: Mario Denis, trompet: Berend Harbers en Ronnie Reniers. Voor de rest vul maar aan....,want veel namen zijn vergeten.


Datum: 05-01-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

1e rij 2e van rechts: ? Denkers, 1e rij helemaal links: Hans Klaasen?, Overslagtrom: Dick de Beurs, een na laatste rij rechts: volgens mij is er dit een van Broere?. Er zijn twee broers Broere lid geweest van de drumband. Laatste rij rechts: Theo van Gompel?, Laatste rij in het midden: is er volgens mij ook een van Denkers?. Een na laatste rij in de midden: loop ik volgens mij zelf met Jachthoorn? maar ik weet het niet zeker. Helaas is de foto niet van een zeer goede kwaliteit en heb in de jaren ongeveer alle instrumenten die je ziet in deze band bespeeld. Het laatste instrument was de tenor saxofoon. Deze was in 1972 nog niet toegevoegd aan het totaal instrumenten. Foto is genomen vanuit het slaapkamerraam Rubensstraat 3.


Datum: 05-01-2010
Naam: Peter Harbers  
img

Dan moet het Gerrie Denkers zijn geweest.  Tamboermaitre was volgen mij Charles van Grootel.(staat op de andere foto) Wwe hadden ook nog op trompet ? de Bruin (woonde op de Kempensebaan) Ik kan me herinneren dat we moesten oefenen op "58a" zoals dat door de drumband werd genoemd. Dit had betrekking tot het braakliggend perceel van de Tongelresestraat 58a, schuintegenover het Daf museum. Later kregen we een betere oefenruimte aan de Tongelresestraat. (gedeelte van het patronaat?)


Datum: 10-01-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Peter, Kijk eens naar foto 4492, dit was de ingang naar Tongelresestraat 58A. Achterin links konden we in een van de loodsen onze repetities houden.


Datum: 28-05-2012
Naam: Wil Deckers  
img

Mijn oudste broer, Henk Deckers heeft veel energie gestoken in de drumband.
Dat ik weet schreef hij partijen, of wat het ook mogen heten.En dat gebeurde soms aan het dressoir of aan tafel. Hans van Gompel kan ik me nog wel herinneren, die kwam dikwijls bij ons thuis. Klopt het dat deze band ontstaan is uit de afscheiding van Apollo 's Lust ?


Datum: 24-02-2015
Naam: Margriet van Veen Oversier  
img

Volgens mij hoort de naam Hans Snoeyen er nog bij.