EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

22294

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

PSV

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
PSV A3 kampioen 1952 - 1953

Beschrijving

Een elftalfoto van PSV A3 dat in 1953 kampioen werd. Waar de foto genomen is weet ik niet. De Herdgang is blijkbaar in 1952 geopend en gezien de spoorlijn op de achtergrond zou dat best eens kunnen. De derde persoon van rechts is mijn vader, Herman van Amerongen op 16 jarige leeftijd. Van de overige spelers weet ik geen namen.


Geplaatst op

22-11-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-11-2009
Naam: Frans Nijsten  
img

De Herdgang is zeker niet de plaats waar deze foto genomen is, lijkt me. Het zou zo maar eens aan De Frederiklaan geweest kunnen zijn.
Ik ben zelf jeugdspeler geweest bij PSV ,vanaf 1957/58, en toen trainden we nog op het bijveld aan de Frederiklaan en later speelden we op sportcomplex Groenewoud; toen we daar weg moesten verhuisden we naar het sportcomplex Welschapsedijk en pas daarna naar De Herdgang.


Datum: 23-11-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik zie op de achtergrond het spoor met daarachter het hoogspoor in aanleg. De foto is dus gemaakt aan de Strijpse kant van de spoorweg. Het hoogspoor is in 1953 in gebruik genomen. Het hoogspoor heeft hier een zand-talud. Ter hoogte van het veld op de Frederiklaan staat/stond daar een betonnen muur. Bovendien ziet dit veld er uit als een grasveld terwijl het trainingsveld op de Frederiklaan met een soort sintels verhard was. Ik denk dus niet aan de Frederiklaan. Er hebben ook sportvelden gelegen waar later strijp 2 is gebouwd, misschien daar dan?


Datum: 23-11-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ik ga vooralsnog voor De Herdgang. Achter de spoordijk meen ik op de grote versie nog de vage contouren te zien van de schoorsteen van het ketelhuis van wat toen de RPI heette. De man in de lange winterjas, links, zou zomaar 1e elftalspeler Eugene (Sjeng) Renssen kunnen zijn. Of was dat later?


Datum: 23-11-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Bij nader inzien ga ik toch voor het Strijp 2 terrein. Ter plaatse van de Herdgang ligt het spoor n.l. nog op maaiveldniveau, hierna klimt het tot hoogspoor om bij de Vredeoordtunnel op hoogte te zijn. Het zou dus het sportveld kunnen zijn wat je ook ziet op foto 22081.


Datum: 18-12-2009
Naam: John van Iersel  
img

In elk geval is het niet aan de Frederiklaan, het zogenaamde 'kleine veldje', want daar stonden in de kijkrichting op en tussen het veldje en de Mathildelaan flinke bomen en struiken in die tijd.


Datum: 11-08-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Begin jaren ´50 lagen een stuk of 3 velden langs het spoor een paar honderd meter voorbij de Beukenlaan. In een laag gebouw waren de kleedkamers. Er lagen nog meer sportvelden, van HTCC de hockeyclub en er waren tennisbanen.


Datum: 12-10-2010
Naam: Fred Hoeppe  
img

Deze foto is zeker niet aan de Frederikaan ik woonde destijds hoek Hulstlaan- Frederiklaan


Datum: 27-06-2011
Naam: Gerard Vermeulen  
img

Het betreft hier de velden waar later strijp 2 T complex is gebouwd.Op deze velden heb ik zelf in de jeugd jaren bij PSV gespeeld.


Datum: 23-10-2012
Naam: Paul van der Cingel  
img

Met een paar van deze jongens moet ik nog op het bijveld a.d Frederiklaan hebben getraind op woensdagmiddag, trainer Huub de Leeuw. De letters die gebruikt worden om de leeftijdscatagoie aan te geven, bestonden volgens mij in die tijd nog niet. Helemaal rechs op de foto staat Jan vd Broek, oud international en speler van het eerste van PSV voor de oorlog. Met zijn zoon, keeper, heb ik nog mijn eerste competitiewedstrijden gespeeld. Deze keeper herken ik vaag, van Laarhoven?


Datum: 23-10-2012
Naam: Gerard Vermeulen  
img

De velden lagen inderdaad waar toen complex T is gebouwd; tegen het spoor en bij de Beukenlaan.De keeper is Wout Dekkers. De trainer is Jan v.d.Broek. Ikzelf heb in 1957/1958 in de A.1 gespeeld waar Jan v.d.Broek ook onze trainer was. De namen op deze foto zijn mij verder niet bekend.