EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21963

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

723 Rapelenburg

Straat:

St Claralaan

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Kloosters / Liefdesgestichten

Onderwerp 3.:

Zusters Clarissen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bisschop Bekkers bezoekt Eindhoven

Beschrijving

Hierbij een foto gemaakt bij een bezoek van Bisschop Bekkers aan het Clarissenklooster in de St. Claralaan. Jaartal schat ik op1960; aanleiding voor zijn bezoek weet ik niet meer De foto is gemaakt in de binnentuin van het klooster Op de foto staan o.a. Gerrie Spronk en zo'n 4 kinderen uit het gezin Mandos. Ikzelf sta net voor de boom (met gesloten ogen en een jasje aan) Benieuwd of er nog meer namen komen


Geplaatst op

25-10-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-10-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het zou me niks verbazen als mgr. Bekkers toen in Eindhoven was voor de inzegening van de Rozenkranskerk aan de Molijnstraat in Tongelre. Ik herinner me nog dat ik daar op een mooie zonnige zondag langs de Jan van Riebeecklaan tussen de drommen mensen mee stond te kijken toen ie voorbij kwam.


Datum: 22-02-2010
Naam: Anton Mandos  
img

Hallo Ger! Volgens mij hebben wij nog bij elkaar in de klas gezeten! Op de foto herken ik midden onder met witte jurk en stokje; Bernadette Houben (99% zeker) Rechts onder met Eindhoven in Beeld op zijn broek: Huub Houben (90%) Links boven Huub met wit shirt en grijze dwars strepen Piet Houben (70%) Het vreemde is dat ik geen Mandos herken of het zou Jan moeten zijn in dat geruite shirt maar ik mis zijn typische houding. Succes met het zoekwerk! Groeten, Anton Mandos De oudste van Rapelenburglaan 25.


Datum: 22-02-2010
Naam: Ger van der Palen  
img

Dag Anton. Via je broer Jan en je zus Tini had ik al wat namen doorgekregen: de door jouw genoemde namen en verder Frank, Anneke en Tineke Dirks en een Clara en Hetty zonder achternaam erbij, maar wonende in de Claralaan. Wat de onvindbare Mandosjes betreft: ik bedoelde de door jou genoemde Houbensjes maar had de naam dus verkeerd. Tja, en of we bij elkaar in de klas gezeten hebben weet ik echt niet meer. Wel heb ik je vader als Hein? in mijn hoofd, maar ik kom er niet op hoe wij als familie contact met elkaar hadden. Korsakov is een sterke persoonlijkheid -)


Datum: 25-03-2010
Naam: Anton Mandos  
img

Bedankt voor de info Ger! Mijn vader, (dus eigenlijk ons vader), heette Thieu. Hij zat met jouw vader in het oudercommité van de lagere school op de Laagstraat. Volgens mij zaten we daar bij elkaar in de klas in de hogere jaren. De meisjes Carla en Hetty heetten Peeters. Ja die hebben indertijd blijkbaar indruk op me gemaakt.


Datum: 21-01-2014
Naam: Bernadette Winters-Houben  
img

Van de familie Houben staan er zelfs 5 kinderen op. Het kindje bij de bisschop op de arm is onze Paul, en links naast Huub (klopt Anton!) is onze Frans. Inderdaad is degene achter Huub onze Piet en ben ik het meisje met het stokje in de hand in het witte jurkje.
Volgens mij was het bezoek van de bisschop ter ere van een jubileum bij de zusters Clarissen. En onze Paul is van augustus 1960, dus het lijkt me daar het jaar 1961.
Leuk om elkaar weer te ontmoeten, voorlopig op deze manier, en hopelijk straks in het ECHT!