EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21917

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

Hastelweg

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hastelweg

Beschrijving

.


Geplaatst op

21-10-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-10-2009
Naam: Christine Manders-Meulensteen  
img

Leuk om te zien. Links is nog een stuk van het witte huis te zien, nr. 85. Wij hebben daar gewoond tot 1964. Rechts daarvan in de blok van twee, op nr. 87, woonden toen broer en zus Langerak. Op nr. 89 de fam. Van de Boom met negen kinderen.


Datum: 14-12-2009
Naam: J. v.d. Boogaart  
img

Hastelweg 85 was in mijn jeugd het huis van mijn opoe Meulensteen die daar leefde met 14 kinderen. Ik kwam daar bijna alle dagen, zeker toen mijn ome Jan, die daar geboren is, er een drukkerij (JEME) achter in het washok is begonnen. Wat ik later op Hastelweg 17 en 19 ook gehad heb, Repro Boogaart (Neroc). Mijn moeder is daar of op de Schouwbroekseweg geboren. Dat weet ik niet precies en kan ik helaas niet meer navragen.
Op 89 woonde inderdaad de familie Van de Boomen, waar Doris is geboren. Op 87 woonde de familie De Bar of Langerak als ik me goed herinner. Op 83 de familie Heesterbeek en op 81 de visboer. Nog veel later is bouwbedrijf Coppelmans rond die plek gesetteld met als uitvoerder ome Piet Meulensteen. In mijn jeugd en in de oorlog heb ik in de tuin van opoe mussen gevangen, die ik in de buurt voor een dubbeltje per stuk verkocht. Leuk te horen dat jij daar gewoond hebt. Ik heb fijne herinneringen aan dat huis. Ik was in Strijp ook wel bekend als Jabo.


Datum: 14-12-2009
Naam: Christine Manders-Meulensteen  
img

Opoe Meulensteen is gestorven toen ik 4 was. Zo'n beetje mijn eerste herinnering, ik stond aan het bed op de Hastelweg om afscheid te nemen. Op nr. 87 woonde fam. Langerak. Koos de Bar, een vriend van mijn vader, woonde een paar huizen van bakker Panken vandaan. Toen wij van 1954/55 tot 1964 op 85 woonden: op nr. 83 fam. Bloemen. Mevr. Bloemen was nagenoeg blind. Ik deed heel veel boodschappen voor haar, graag. Naar Keesje Por, de groenteboer, leverde 5 cent op. Naar de Spar van de fam. Van de Kerkhof een dubbeltje. Op nr. 81 was inderdaad een opslag/werkplaats van bouwbedrijf Coppelmans, waar mijn vader eerst uitvoerder en later bedrijfsleider was.
Op zondagmorgen kwam jouw vader, Bertus van den Boogaart, na de hoogmis in de Trudokerk altijd een borrel drinken bij ons. Ome Jan Eliens, getrouwd met Dina Meulensteen, was er ook bij. Na twee borrels werden wij altijd naar buiten gestuurd. Er kwamen dan verhalen los die niet voor onze oren bestemd waren.
In 1964 zijn wij naar Veldhoven verhuisd, maar aan de Hastelweg heb ik de beste herinneringen. Ik heette vroeger Chrisje.


Datum: 15-12-2009
Naam: J. v.d. Boogaart  
img

Nichtje Christine Manders-Meulensteen, dochter van ome Piet en tante Drina Verkuilen uit de Schootsestraat melkboer, leuk je reactie te lezen op mijn verhaaltje. Achteraf weet ik heel goed dat jij en de familie daar gewoond hebben in het ouderlijk huis van mijn moeder en de hele grote rest van de familie Meulensteen, waarvan nog een tante in leven is, tante Marietje. Opoe Meulensteen is gestorven in 1952 toen jij 4 jaar was dus nu 57. Ik ben toch een kleine generatie ouder, namelijk van 1933 en toen jij 6 was ben ik op Hastelweg 17 in de oude drukkerij van de familie Thijs een zaak begonnen. Er zijn dus een aantal dingen die jij haast ook niet kunt weten, zoals dat de familie Heesterbeek naast opoe woonde en daarnaast de visboer. Wat ik vergeten ben, is dat van onze pa, die bij jou pa een borreltje ging drinken na de mis. Alleen begrijp ik het niet helemaal maal, want hebben gewoond in de Aakstraat op 31 en zijn verhuisd in 1948 naar Stratum Cyclamenstraat 17, dus hoe ons pa dan nog met ome Jan Eliens dat borreltje ging drinken is mij een raadsel, maar ik sluit het niet uit en je hebt misschien wel gelijk. Met jouw pa heb ik veel in zijn volière doorgebracht, we hielden allebei van vogels.


Datum: 16-05-2010
Naam: Roel Kluijtmans  
img

Op deze foto staat als laatste ons oude huis, nummer 116 (zie reactie bij foto 22097). Tegenover ons woonde Albert Versteeg, Marie Muller of Mulder en de families Gruiters(onderwijzer?) en Mus.


Datum: 23-05-2010
Naam: Jan v.d.Boogaart  
img

Roel, tegenover jullie woonde in de oorlog 40/45 ook de klompenmaker Mortier. En ook de familie De Mus, verder de grote huishoudens van de families Van Luyt en Maas, die via een huwelijk als ik het goed heb werden samengevoegd. Samen goed voor zo'n 20 kinderen. Om de hoek woonde Pietje Pijnenburg, die in de oorlog in konijnen handelde, die ook wel eens uit andermans kooi ontvreemd werden. 


Datum: 23-05-2010
Naam: Roel. Kluijtmans  
img

Dat laatste kon wel eens waar zijn, want ik herinner mij dat de konijnen van onze pa vlak voor Kerstmis verdwenen waren.


Datum: 11-08-2013
Naam: Erik Meulensteen  
img

Ik vind het wel interessant om dit allemaal te lezen. Het is allemaal vóór mijn tijd. Het enige dat ik kan vertellen is dat mijn opa Martinus Meulensteen en mijn oma Anna Meulensteen-v.d.Hurk in Strijp woonden. Mijn overgrootvader heette ook Piet Meulensteen en werkte als afdelingschef op de glasinstrumentenproductie bij Philips.
Aan de Hastelweg 27 heeft vroeger familie van mij gewoond.


Datum: 12-08-2013
Naam: Christine Manders-Meulensteen  
img

Hallo Erik, jouw overgrootouders hebben ook op Hastelweg 85 gewoond. Als ik me niet vergis, hebben zij het laten bouwen. Ook heeft er nog een zus van jouw grootvader gewoond. Wij hebben er ongeveer tien jaar gewoond. Mijn vader, Piet Meulensteen, en jouw opa waren broers.


Datum: 18-08-2013
Naam: Erik Meulensteen  
img

Hallo Christine. Leuk om te weten. Ik wist dat mijn opa uit een groot gezin kwam en wat mijn oma ooit eens vertelde was dat mijn overgrootvader ooit stelde dat zijn zonen al hun oudste zonen Piet zouden noemen. Mijn opa was de enige die daar van afweek vanwege een ruzie bij een potje kaarten. De oudste broer van mijn vader heet Martin en de 2e heet Piet. Mijn vader heet Johannes (Hans).