EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21684

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

113 De Witte Dame

Straat:

Lichtplein

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Lichttorenlijnen

Beschrijving

Ook het hedendaagse Eindhoven heeft zijn mooie kanten voor wie er oog voor heeft. Dit lijnenspel tekende zich af rond de lichttoren op een mooie Monumentendag, 13 september jl. Opvallend zijn daarbij de "glazen" balkons die zo op het oog als een platform uit de gevel steken. Een mooi stukje moderne architectuur rond onze oude, vertrouwde Philips-lichttoren. In hartje Eindhoven!


Geplaatst op

05-10-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 05-10-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Inderdaad, voor wie er oog voor heeft. Ik herinner me dit gebied uit de zestiger jaren toen ik er dagelijks fietste op weg naar mijn werk. Als ik er nu op terugkijk, hield ik me toen niet zo bezig met straatbeeld en architectuur. Nu wel en Eindhoven blijft me toch regelmatig verrassen. Het is niet allemaal kommer en kwel zoals regelmatig wordt gezegd. Dit bedoel ik in relatie tot het slopen van oude panden. De tijd speelt natuurlijk ook mee, kijk maar eens naar foto 3098, dezelfde plaats ongeveer als het linkse deel op de foto. Heel mooi, maar zou het nu nog kunnen? De stad is gegroeid aan inwonersaantal, verkeer enz.


Datum: 05-10-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Op foto 20415 zie je het Lichtplein waarvan deze mooie gebouwen  a.h.w. het uiteinde vormen. Over smaak valt niet te twisten, dat weet eenieder toch allang!?! Persoonlijk vind ik dit een mooi stukje Eindhoven geworden. Maar het allermooiste van Eindhoven zijn natuurlijk de Eindhovenaren zelf!


Datum: 05-10-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Erg mooi!! Dit verdient volgens mij zeker een prijs. Overigens, zijn dit woningen of kantoren? Ben, vind je echt alle Eindhovenaren mooi?


Datum: 28-10-2011
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Waar je hier tegen aan kijkt Lieke, zijn woningen. Er onder zitten winkels en in de lichtoren zelf zitten enkele kantoren en vergaderruimten met onderin een restaurant ""Usine"" genaamd.