EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21206

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kronehoefstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Beroepsonderwijs / Nijverheidsscholen / ROC / Summa College

Onderwerp 3.:

Detailhandelsschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Detailhandelsschool Kronehoefstraat

Beschrijving

Gemaakt in het lokaal waar o.a. etalages werden gemaakt. Uitpakken ter gelegenheid waarvan is mij niet meer bekend. Sinterklaas? Van links naar rechts, Lucien Brouns, Ad van Eijck, Van Hoorn, Van Ravenstein.


Geplaatst op

27-08-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-08-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Gemaakt in de les dus. Maar zie ik het dan goed dat Lucien een sigaret in zijn hand heeft? Werd daar door de leerlingen in de les gerookt?


Datum: 27-08-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Roken in de klas was heel gewoon. Bij ons op de lagere school rookten de fraters dikke sigaren voor de klas. Toen ik al werkte zat ik op de avondschool in de ambachtsschool aan de Catharinastraat en ook daar werd er door de leerlingen aardig op los gerookt. De inktpotjes in de schoolbanken deden daar dienst als asbak. Dat was in 1960.


Datum: 27-08-2009
Naam: Lucien Brouns  
img

Ja Marijke, dat mocht toen nog. Ik verbaas me er nu ook over. Maar ook een stropdas en pochet. De sigaretten heb ik al lang afgezworen.


Datum: 08-11-2009
Naam: a.van eijck  
img

Beste Lucien. Ik begrijp dat er in 1962 in de eindexamenklas een Ad van Eijck heeft gezeten. Mijn naam is echter ook Ad van Eijck en ik heb ook op de detailhandelsschool gezeten. In 1962 ben ik gestart aan de Kronehoefstraat en vanaf september 1963 was de school gevestigd aan de Dr. Berlagelaan. De heer van Rooij op foto 1 is in 1964 tijdens zijn vakantie in Italië verdronken. Volgens mij heeft mijn buurtgenoot in Nuenen (Ties Trienes) wel bij jullie in de klas gezeten.


Datum: 21-06-2016
Naam: Ad van Eijck  
img

Beste Lucien. Ik heb regelmatig naar deze foto gekeken. Inderdaad heb je gelijk dat ik op deze foto sta. Omdat de school toen nog maar uit enkele klassen bestond, werden de klassen met Sinterklaas samengevoegd. Inmiddels weet ik ook weer wat ik toen gekregen heb. Het was namelijk een bouwpakket van een motorbootje.


Datum: 21-06-2016
Naam: Lucien Brouns  
img

Hallo Ad, wat leuk dat je alsnog reageert. Had ik het toch goed. Hoe is het met je? Waar woon je tegenwoordig? Trienekens, die naam ken ik wel trouwens. Van de samenvoeging van de klassen weet ik niets meer. Ik ben in 1958 op school gekomen en in 1963 er af gegaan.
<<< Lucien, je kunt Ad persoonlijk mailen door op zijn naam (in het blauw) te klikken. (Red.) >>>