EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

2113

Bijdrager:

Jaar:

2003

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Pastoriestraat (3)

Beschrijving

Kruispunt met de Kloosterdreef en de Kronehoefstraat. Deze foto heb ik gemaakt op een van de twee rondvluchtjes met Rainbow Aviation, die ik samen met Yvonne en Mart Creemers maakte om wat eigen luchtfoto's te hebben. Linksonder de Wassenaarstraat (geen plaatsnaam), rechtsonder het kerkhof dan de school, nu de remise van de lichtjesroute. Duidelijk is te zien dat de pastoor een groot gedeelte van zijn tuin afstond voor de bouw van de meisjesschool. De pastorie is nog omringd door bomen. De paarsige boom verbergt het woonhuis van de laatste gemeentesecretaris van Woensel. Het raadhuis daarnaast is duidelijk te zien. De groene vlekken naast de spits van de toren vormen het restantje van de vroegere tuin van het parochiecentrum (rood dak rechts van de toren) waar de welpen en verkenners hun basis hadden. Nog wat hoger de inmiddels beruchte (turkse) Fourkaan-moskee.


Geplaatst op

01-12-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-02-1007
Naam: Thea Schalkwijk  
img

Op de grond waar de meisjesschool gebouwd is was voorheen een kinderkerkhof. Dat vertelde mijn moeder altijd als wij er langs kwamen want daar lagen diverse broers en zussen van haar. Zelf heb ik vijf jaar op die school gezeten en de rest van mijn schooltijd naast de kerk in het oude schoolgebouw en daarachter op de kleuterschool bij Juffrouw Fiel.


Datum: 01-12-2005
Naam: Wil van Hout  
img

Op de rijbaan naar het westen zie je vier pijlen. Ik heb het idee dat op de hoogte van de rode auto het kapelletje gestaan heeft. Of heb ik het verkeerd? Ik heb er ooit een foto van gezien. Atlantisnr. 3116.


Datum: 01-12-2005
Naam: Wil van Hout  
img

En helemaal links boven in de hoek staan twee huizen met een grijs dak. Daar woont een bekende van mij. als ik het tenminste goed heb. Op 2a.


Datum: 02-12-2005
Naam: Hans van Melis  
img

Fout, helemaal fout. 2-C.


Datum: 22-04-2006
Naam: Wil van Hout  
img

Klopt! Je moet een lijn trekken van de linkerbovenhoek naar het stukje groen. Dat is de lijn van de bommenregen.
===Dit commentaar houdt verband met commentaar en foto 3933 en commentaar en foto 3929. Red===


Datum: 22-04-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Lees geen boeken Wil, maar kijk vooral niet naar foto 3933 en foto 3938. Nu de Piet Heinstraat uitgeschakeld is, blijft alleen de linkerlijn van foto 3933 over


Datum: 22-01-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Thea als ik jouw verhaal lees moet jij ook de bouw van de school hebben meegemaakt. Je hebt gelijk wat betreft het kinderkerkhof. Als kind woonde ik tegenover het kerkhof en als ik terugdenk aan de bouw van de school en wat daar bij het graafwerk toen naar boven kwam... Wij als kinderen speelden met de overblijfselen alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. In deze tijd echt ondenkbaar.


Datum: 23-01-2007
Naam: Tini van Rooij  
img

Die paarsige boom is een beuk. Vroeger stond er nog een tweede. Deze stonden links en rechts van de oprijlaan naar de pastorie. De ene heeft het veld moeten ruimen voor het kruispunt. Het kapelletje staat ongeveer op zijn plaats. Zie ook mijn opmerking bij foto 4468. Als mennekes van pakweg 4, 5 jaar zongen we op rijm op de naam van juffrouw Fiel. Wat? Dat ben ik vergeten ;-)


Datum: 23-01-2007
Naam: Henny van Melis  
img

Nooit geweten dat het kinderkerkhof op de plek van de Maria Gorettischool heeft gelegen. Volgens mijn herinneringen is de school gebouwd in een gedeelte van de tuin van de pastorie. Het kinderkerkhof heeft volgens mij altijd rechts achteraan op het kerkhof gelegen. Misschien kan Bob Bovers hier enige helderheid verschaffen!


Datum: 23-01-2007
Naam: Ben Brekelmans  
img

Hetzelfde deed zich voor bij de aanleg van de rondweg, Tini. Ronduit macaber, maar toen was het niet ongewoon om te voetballen met schedels. Het lag daar mee bezaaid. Niet te geloven eigenlijk. En Thea, juffrouw Fiel zie je helemaal bovenaan op foto 4468. Als mennekes van pakweg 4, 5 jaar zongen we op rijm op de naam van juffrouw Fiel. Wat? Dat ben ik vergeten ;-)


Datum: 25-01-2007
Naam: Thea Schalkwijk  
img

Ja Henny, het klopt ook dat er een kinderkerkhof was op het achterste gedeelte. Er zijn nu, dacht ik, nog twee grafjes over en daar is nu de urnenmuur en zijn er de urnengrafjes. Maar daarvoor, en dat moet dan zijn geweest rond 1951 tot aan de bouw van de school, was daar op de plaats van de school het kinderkerkhof. Ik weet het omdat ik met mijn moeder er heb staan kijken naar het ruimen. Dat was toen voor mijn moeder erg emotioneel.


Datum: 13-12-2011
Naam: Mimiy Korenman  
img

Op de hoek Pastoriestraat /Kronehoefstraat kun je nog steeds zien waar het kapelletje was, er staat nu een bankje. En ik weet van mijn moeder dat tegenover ons, wij woonden Pastoriestraat 139, de Maria Gorettischool was en dat het kinderkerkhof toen geruimd is. Daar hebben mijn zus Ans en ik op school gezeten.


Datum: 08-08-2014
Naam: Hans Bell  
img

Hans, even een vraagje. Weet jij waar het oude raadhuis van Woensel gestaan heeft voordat men deze op Kloosterdreef bouwde? Woensel was zeker zo belangrijk als Eindhoven en ik weet dat zelfs Strijp een raadhuis had, al was het maar een boerderij.
=== Broekseweg 266, zie foto 30325 = Red.===


Datum: 27-07-2016
Naam: Jack Werlotte  
img

Net onder de moskee, links van het grasveld (rechtsboven) staat het langwerpig gildegebouw van het Catharinagilde Woensel (met de witte voorkant). Op dat terrein staat inderdaad ook het honk van Hopman Latour, maar dit is op de foto moeilijk te zien door de huizen op de Kloosterdreef.


Datum: 28-07-2016
Naam: Tini van Rooij  
img

Naar aanleiding van de discussie rond het kinderkerkhofje heb ik een plattegrond geplaatst waarop dit duidelijk is aangegeven, zie afbeelding 36982