EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

20806

Bijdrager:

Jaar:

1997

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Harmonie / Tamboercorps / Fanfare

Onderwerp 3.:

Eindhovense PTT/TPG/TNT Harmonie

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
PTT-harmonie 1997

Beschrijving

De PTT-harmonie brengt een serenade bij het 50-jarig huwelijk van mijn ouders, Jan van de Laar en Riek van der Zee. Mijn vader was jarenlang (jaren 60-70) als PTT-ambtenaar nauw betrokken bij deze harmonie. Door de privatisering van de PTT kreeg de harmonie ook een andere naam, eerst TPG- en nu waarschijnlijk TNT-harmonie


Geplaatst op

23-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-07-2009
Naam: Paula Swinkels  
img

Jan v. d. Laar was enkele jaren mijn chef op het hoofdpostkantoor in mijn begintijd bij "de Post". In deze periode ben ik loketambtenaar geweest in verschillende rangen. Als laatste "hemp". Waarna ik later een functie heb gekregen op de vijfde verdieping als controller. Eerst als vervanger, later als vast.


Datum: 23-07-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Meer over de TNT-harmonie lees je in de reacties bij foto 7205.


Datum: 24-07-2009
Naam: Wim Habraken  

Ja ja Paula. Dat waren nog eens tijden! Wat vliegt de tijd. Trouwens ik heb de PTT Harmonie altijd als een sterke en gemotiveerde club gezien. Zeker nadat ik nauw heb samengewerkt met Chef Peeters (toen Voorzitter van de harmonie) als mijn voorganger op de Huidhoudelijke Dienst, en jaren daarna samen met Herman Plasman, ook in het bestuur en actief clarinettist - ik denk dat hij op deze foto naast de Grote Trom staat, achter de man met baard. Wat me verbaast is dat ik Job Mulder op deze foto zie, met vaandel. Ik wist niet dat ook hij bij de harmonie was. Jan van de Laar is mijn chef geweest van de afdeling Bestelling (op de 2e verdieping).


Datum: 11-08-2009
Naam: Antoine Dirkx  
img

Aan Wim Habraken: Job Mulder was/is inderdaad als vaandeldrager betrokken bij de PTT Harmonie. Het is de vader van Marlolein Schmitz-Mulder, die nog steeds lid is van de hedendaagse TNT Harmonie en klarinet speelt, en weer getrouwd is met Willy Schmitz, een van de oud gedienden op alt-saxofoon. Jef Peters (niet Chef) was inderdaad voorzitter van de toenmalige TT Harmonie in het bestuurstrio Peeters, Plasman en Buitenhuis. Herman Plasman speelt nog steeds klarinet en zijn zoon (Henk, slagwerker) is reeds voorzitter van deze vereniging.
Zelf ben ik lid geweest vanaf 1984/1985 tot aan 1997 (op Euphonium), kleinzoon van Antoon Dirkx (toenmalig hoofd Technische Dienst PTT Telecom) en Bassist van de PTT Harmonie (Generatiegenoot van o.a. Willy de Wit, Antoon Robben, Adriaan v.d. Looij, Martin Gruijthuijzen e.v.a.).


Datum: 11-08-2009
Naam: Wim Habraken  

Antoine, bedankt voor je aanvulling. Natuurlijk: Jef Peeters - toen ikzelf het later zag staan, dacht ik: "dat is fout!" Ook de overige info - mijn dank.


Datum: 16-10-2009
Naam: Jan.v.d.Laar  
img

Ik ben in de jaren 50 lid geweest van de PTT-harmonie (als trombonist) samen met o.a. Piet Laak, Jan Kantelenberg, deVeth, Dirkx, met nog drie anderen waarvan ik de namen niet meer weet. Ik heb ook nog een aantal jaren in het bestuur gezeten met als taak de jaarlijkse 2-daagse uitstapjes te regelen.
Wie kent de namen van die andere trombonisten?