EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20789

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kloosterdreef

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Kunstobjecten

Onderwerp 3.:

Overige Kunstobjecten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Ledduif

Beschrijving

Er is vandaag een grote Ledduif op de nieuwe flat op de Kloosterdreef neergestreken. Weet iemand meer van deze actie? Zou het monster daar permanent blijven staan? Nu het avond is verandert het beest elke seconde van kleur.


Geplaatst op

21-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-07-2009
Naam: Wim Habraken  

Dat ding zet je niet zomaar even neer!  Eigenlijk vind ik het wel wat hebben.


Datum: 22-07-2009
Naam: Wim Habraken  

Waar ik nu aan denk: Zou het te maken hebben met de komende Lichtjesroute????


Datum: 22-07-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Duif op woontoren tevens lichtkunst. De Eindhovense kunstenaar Rogier Walrecht maakt het in opdracht van De Bever architecten. Vandaag in het E.D. Eindhoven plus.


Datum: 22-07-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

De nieuwe woontoren aan de Kloosterdreef in Eindhoven heeft voortaan een wel heel bijzondere 'bewoner'. Een vier meter hoge duif heeft zich op het dak van de toren genesteld. De vele kleuren van de duif staan symbool voor de verschillende culturen in Eindhoven. Het gebouw staat op het terrein van het voormalige zusterhuis Huize Kloosterdreef Bron: ED


Datum: 22-07-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

 Kosten 25.000 euro. Het ziet er naar uit dat de duif hier een definitieve plaats heeft gevonden en dat hij of zij na de bouwvakvakantie officieel onthuld zal worden.


Datum: 23-07-2009
Naam: Wibo Pieters  
img

De foto wekt bij mij de indruk hij wat achterover staat. Staartlastig heet dat geloof ik. Ik zou er dus maar niet onder gaan staan want duiven hebben een reputatie hoog te houden..... Overigens vraag ik me af wat voor stimulerend middel de kunstenaar gebruikte toen hij een duif als kleurrijk dier ging zien. Ik heb tot nog toe juist saaie mensen altijd horen karakteriseren als "grijze duiven". Bovendien is de duif, zoals ik al schreef, vooral bekend om de overlast die hij brengt in de vorm van uitwerpselen, dus of het nou zo'n geschikte vogel is om de verschillende culturen in Eindhoven positief te "belichten"....


Datum: 04-10-2009
Naam: Cees van Rooij  
img

Sinds "de Duif" op 21 juli jl. op de nieuwe flat op de Kloosterdreef is geplaatst is er behalve een heftige kleurenwisseling op de eerste avond niet veel leven meer van de duif gezien. Er zou na de bouwvakvakantie een onthulling plaatsvinden(?)
Mijn vraag: Is de doif dood? Heeft hij te lang in het zwarte doosje gezeten of komt er binnenkort licht?


Datum: 01-07-2010
Naam: Niels  
img

Dit is toch geen kunst! iedereen kan een neon-ding ergens op het dak zetten en het kunst noemen! En wat heeft een duif idd te maken met onze multi-culti samenleving?