EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20651

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Kronehoefstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Beroepsonderwijs / Nijverheidsscholen / ROC / Summa College

Onderwerp 3.:

Detailhandelsschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Detailhandelsschool Kronehoefstraat (1)

Beschrijving

Bezoek aan Jamin. De school bracht regelmatig een bezoek aan fabrieken of bedrijven. Enkele namen die me te binnen schieten. Hoytink, Nollen, Jacobs, Mangelmans, v. Aarle, Dumoulin, v. Nistelrooy, v. Gansenwinkel, Vrijdag, v. Hoorn, Ravenstein, Eijck, Munckhof, Pennings, Wielink, Prins, Welten, Robben, Kasteleijn, Boermans, Donkers. En de leraren: Kras, Brocken, v Rooy


Geplaatst op

13-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-07-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Zie ik hier bovenaan derde van links John Duisters staan? En welke jongen is "Dumoulin"? Kan het zijn dat die Dumoulin nu werkzaam is op een kantoor in België?


Datum: 01-05-2010
Naam: A. van Eijck  
img

Ja, ook op deze foto komt mijn naam weer voor maar in 1961 zat ik nog niet op deze school. Schijnbaar heeft mijn naam in het eerste leerjaar (1962) heel veel indruk op sommige mensen gemaakt. En ik denk dat ik wel weet waarom.


Datum: 11-12-2014
Naam: Paul Dumoulin  
img

Marijke, "Dumoulin" heet gewoon Paul, op de Jamin-foto sta ik op de onderste rij, 3e van links, naast Adje van Eijck. Ik heb nooit in België op kantoor gewerkt, maar van 1968 tot 1977 als bedrijfsleider van Brilcentrum op de Rechtestraat in Eindhoven. Van 1977 tot 2013 heb ik een eigen brillenzaak in Roermond gehad.


Datum: 11-12-2014
Naam: Ben Brekelmans  
img

In het midden, op de derde tree van onder, meen ik Lucien Brouns te herkennen.


Datum: 11-12-2014
Naam: Ben Brekelmans  
img

En dat donkerharige meisje, een trede lager, links voor dhr Brocken, is dat Francine Reemers uit Tongelre?


Datum: 11-12-2014
Naam: Lucien Brouns  
img

Nee Ben dat is ze niet. Haar naam ben ik even kwijt. Ik heb in deze klas gezeten maar die naam die je noemt komt me niet bekend voor.


Datum: 14-12-2014
Naam: Jan Toirkens  
img

Uiteraard als je als directeur een detailhandelsschool runt, dat je dan veelvuldig bezoeken brengt aan fabrieken en bedrijven, hoe anders komen scholieren dan in aanraking met industrieën, middenstanders, bedrijven etc.? Overigens geen Philips, geen DAF; geen sigarenfabriek die werd bezocht, of vergis ik me? IK had een paar connecties daar, vandaar mijn vraag. Vreemd allemaal en kras. Cras die uit de onderwijzers-wereld kwam, opklimmend naar hoofd van een gewone lagere school, dan plotsklaps ineens de detailhandelsschool, vervolgens die zelfde school omgedoopt in school voor industriële vormgeving. Hoe kras kan het allemaal lopen en dan zelf les geven in algebra. Tja, meer vragen dan antwoorden waarom het zo liep, van de ene hoofdakte in de andere? Van een beginnende onderwijzer op een durpke, vervolgens de wijwatervat-drager bij uitstek naar de dragonder op de Trudoschool, in de vrijetijd de Vincentius- belangenbehartiger bij uitstek en vervolgens leraar algebra. Tis allemaal echt waar gebeurd.


Datum: 08-02-2023
Naam: Paul van Aarle  
img

Lucien Brouns, we hadden eind 2009 contact met elkaar en je vroeg naar mijn zus Annie van Aarle. Ze was toen al ongeneeslijk ziek. Nu ik zoveel jaren later op de Detailhandelsschool zoek, zie ik weer de foto, die jij mij toen stuurde met jou en mijn zus erop. Op deze foto staat mijn zus Annie van Aarle. (Later gewijzigd in Ans en getrouwd met Karel Hille werd het Johanna Maria Josephina Hille-van Aarle.)  Zij overleed 2 december 2009. Als haar 9-jarige jongere broer weet ik nog goed dat ik als 6- of 7-jarige nog met mijn moeder en haar naar de Kronehoefstraat ben geweest om haar daar aan te melden voor die school. Ik moest mee, want dat zou voor mij dan later ook nog wel eens iets kunnen zijn. Later, in 1966, ben ik daar ook terechtgekomen tot en met de Middelbare Detailhandelsschool 1974. De naam was inmiddels gewijzigd in Kollege voor Middelbaar Economisch Onderwijs te Eindhoven. Met Middelbaar Middenstandsonderwijs. Zo staat het ook op mijn diploma en ik heb er met plezier gestudeerd. Het was een leuke school. Opmerkelijk was: alle leraren van die tijd bleven mij voortdurend vragen hoe het met mijn zusje Annie ging. Op een of andere manier had ze toch veel indruk gemaakt.