EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

20577

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Handbal

Onderwerp 3.:

HVE

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Handbalvereniging Eindhoven (1)

Beschrijving

Handbaltoernooi Dames 1 en Heren 1 Handbalvereniging Eindhoven in Parijs van 6 -9 mei 1966. Staand v.l.n.r.: Piet Hoeijmans, Toon Olijve, Jos Bax, Ron Van Sprang, Gay van Lieshout, Piet Vermeulen, Leo van de Werf, Jan Vermeulen, Jo Mateusen. Voorzitter: Theo van de Molengraft. Zittend v.l.n.r. : Tineke Hollanders, Jels Vermeulen


Geplaatst op

09-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-07-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Ik ben een tijd lang scheidsrechter geweest en dikwijls dames gefloten. Maar ik was er absoluut ongeschikt voor. Er was een gebrek aan scheidsrechters en iedere club moest er leveren. Stand waarbij team A achter kwam terwijl ze veel beter waren. De tijd was verstreken en de gelijkmaker hing in de lucht maar wou maar niet vallen. Er volgde een ware kanonnade op het doel van B maar de paal redde terwijl langs de kant geroepen werd dat de tijd allang verstreken was. Plots maakten ze toch gelijk, de zwaar hijgende, kletsnat bezweette dames en ik floot af. Ik heb ook nooit meer een wedstrijd willen fluiten. Daarom petje af voor de referees die onpartijdig kunnen zijn.


Datum: 11-07-2009
Naam: Gé van Lieshout  
img

Ik wil graag een aanvulling en enkele correcties geven op de bij deze foto vermelde namen: "Gay" van Lieshout moet zijn Gé van Lieshout; Jels Vermeulen -van de Jagt moet zijn Jels Vermeulen-de Wagt; ....Reker moet zijn Cathy Bartels; rechts naast Cathy Bartels zit Nel Saes; Nel Heijmans moet zijn Nel Hoeijmans.
Deze foto staat onder Sport/Handbal/EHV maar dit laatste zou moeten zijn HVE (namelijk Handbal Vereniging Eindhoven). EHV was een andere handbalvereniging. (is aangepast, red)


Datum: 11-07-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Is dit Theo van de Molengraft van de Bolhoedjes? Tineke Hollanders werkte op Productie Bureau Metaalwaren en woonde in de Goudsbloemstraat. Zij is later getrouwd met Jo Mateussen. Op het Productie Bureau hadden wij als chef Jan Vrielink. Hij en zijn vrouw Janny waren ook fanatieke leden van deze handbalvereniging.


Datum: 11-07-2009
Naam: Ron van Sprang  
img

Hoe is het met je Ge, De foto heb ik geplaatst, wist niet alle namen meer.


Datum: 11-07-2009
Naam: Toon en Riek Olijve  
img

Gé van Lieshout heeft al een aanvulling van de namen gegeven, wij willen nog toevoegen dat Nel Saes dochter van Furs Saes is , medeoprichter van H.V.Eindhoven en heel veel jaren actief als speler en trainer, en haar moeder Bets Saes jarenlang speelster bij Dames 1.
Wij weten niet hoe dat deze foto in Strijp beland is maar HV Eindhoven is echt uit Stratum.(is aangepast, red) Jan Vrielink ook vernoemd, was medeoprichter en heeft jarenlang samen met o.a. Furs Saes de vereninging geleid.