EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2053

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

411 Limbeek-Noord

Straat:

Johannes van der Waalsweg

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Badhuizen

Onderwerp 3.:

Johan van der Waalsweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bidhuis (2) badhuis (3)

Beschrijving

Het in 1974 gesloten badhuis werd door de Pinkstergemeente tot bidhuis hernoemd. In 1995 heeft de gemeente Eindhoven ... Jawel. Op het uithangbord staat: "Onze God is niet dood, Jezus onze Heiland leeft"


Geplaatst op

24-11-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-01-2006
Naam: Willem Verstegen. Best.  
img

Kan me nog herinneren dat vroeger hele familie's hier gingen douchen. Practisch alle woningen in Woensel oost & west hadden nog niet de luxe van een douchecel laat staan een badkamer. Later is bij alle woningen in de Hendrik de Keijzerlaan en omgeving op de slaapkamerverdieping een klerenkast opgeofferd ten farveure van een douchcel. Dat was tenminste douchen in de ouderlijke woning.


Datum: 18-01-2006
Naam: Diny Nagel-Grave  

Ja, dat was me een aanwinst, een heuse badkamer! De kast werd graag geofferd om er een badkamer te maken. Ik kan me deze verbouwing in de Hans Steenwinkelstraat nog goed herinneren. De bewoners waren zo trots als een pauw!


Datum: 03-02-2006
Naam: Hans van Melis  
img

In 1961 kreeg Thuis Best verbouwvergunning nr. 143 voor de plaatsing douches in de Barrier.
In 1962 en 1963 werden tientallen verguningen afgegeven voor de plaatsing van douches aan de diverse bouwvereningingen en bouwondernemingen. De huurders van enkele huizen van een particuliere eigenaar aan de Helmerslaan moesten nog tot 1975 wachten. Waarschijnlijk hadden de andere huurders al eerder zonder vergunning een oplossing gezocht.


Datum: 12-05-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

Vele malen als klein menneke hier geweest, we hadden toen geen douche thuis, ik moest nog in de teil of mocht samen met mijn broer naar het badhuis, in die tijd was de bananaboatsong van Harry Belafonte razend populair, iedereen zong het tijdens het baden, het galmde door het gebouw, telkens als ik dat liedje hoor denk ik aan het badhuis.
Als je binnen kwam in het gebouw was links de ruimte voor de dames en rechts voor de heren.
Strikt gescheiden.


Datum: 31-03-2013
Naam: AnnemiekeTaphorn  
img

Mooi om deze link toegestuurd te krijgen. Ik was er al lang naar op zoek. Eind 50er jaren kampeerden wij op het toen op te zetten Eurostrand. Testen of het ook geschikt zou zijn om te kamperen. Gevaarlijk met al dat drijfzand, zo'n mooi wit zand. Maar achter in de bossen stonden onze tenten. Er waren verschillende gezinnen uit Eindhoven daar. Gezellige boel maar de kraan was te ver weg. Overdag als kind bleven we allen op de camping en de ouders naar hun werk/zaak in de stad. Op vrijdag gingen we dan even naar de bewoonde wereld en daar hoorde het badhuis bij.
Ik moest daar naar toe om mijn voeten te weken, er moest weer grond in komen. Gingen deze douches eigelijk op muntjes? Ik kan me herinneren dat we vaak toegesproken werden door een mevrouw. Dat kan stiller etc. Terwijl het voor ons al erg spannend was. Met de fiets vanuit de Bergen naar Woensel, waar je verder niks te zoeken had. De weg wist je omdat er vanaf de rotonde op de Boschdijk gelift werd door mijn moeder naar Den Bosch.