EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20306

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Er gebeurt iets op het Stratumseind (1)

Beschrijving

Er is een schutting geplaatst aan beide zijden van het pad langs de Dommel, er staat een bouwkeet, een busje uiteraard, zowaar een theodoliet (zo'n meetding) en er hangt een bord met 'bouwbedrijf' en niet met 'slopersbedrijf'! Verder gebeurt er nog niet veel, maar dit is toch hoopvol:


Geplaatst op

17-06-2009

Reacties:

Datum: 17-06-2009
Naam: Jeroen Hensen  
img

Ik hoop dat het pand niet de bestemming krijgt als zoveel oude panden die ik kende en die tot het oude hart van Eindhoven hoort. De Plekhoek was zo'n fenomeen. De gevels zijn voor Eindhoven van echte historische waarde. Op 16 juni (2009) liep ik hier en keer via een raam door het dak naar buiten. Regen en weer is destructief voor de binnenkant van een gebouw.Ik wens dat de beide panden snel en goed geconserveerd worden omdat ze erg bij het oude karakter horen.


Datum: 17-06-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

De Stratumseind-panden vanaf café De Bakkerij tot aan de hoek (Thunder Roadhouse) worden grondig opgeknapt.Dit schreef het ED 15 februari 2008.Volgens ontwikkelaar is het de bedoeling om straks met dit deel van het uitgaanscentrum te mikken op 35-plussers. Met het plan gaat het Stratumseind de hoek om: er is ook een terras aan de Dommelkant gepland. Volgens het ED d.d. 6 juni 2009. is het sloopbedrijf begonnen met de sloop van aanbouwen en schuurtjes. Mogelijk heeft e.e.a. vertraging opgelopen met de aanvraag van bouwvergunning. Overigens staat het hele rijtje op de monumentenlijst. Het hele plan is een initiatief van de gemeente, de Eindhovense architect Marco Aartsen en projectontwikkelaar Daemen. Bron:ED


Datum: 12-12-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Zie voor het pand Stratumseind nr. 105 (Thunder Roadhouse) foto 22587 de bijzondere vakwerkmuur die tijdens de verbouwing tevoorschijn kwam.