EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

19979

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Wielrennen

Onderwerp 3.:

Hans Dekkers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Wielrenner Hans Dekkers

Beschrijving

Hans Dekkers werd geboren in Helmond, maar verhuisde naar Eindhoven. Zijn grootste successen behaalde hij in het begin van de jaren 50. Zo won hij in 1952 de etappe naar Bordeaux in de Tour de France.


Geplaatst op

20-05-2009

Reacties:

Datum: 20-05-2009
Naam: Toon Geevers  
img

Een neef van mij woonde in de Radiostraat en Hans Dekkers, als ik mij niet vergis, in de Transformatorstraat. We gingen met open mond alleen al naar zijn huis staan kijken, evenals trouwens naar het café waar Noud van Melis van EVV, woonde net over de overweg. Zo van: ''Kijk hier woont ie nou''.


Datum: 20-05-2009
Naam: Wim Nouwen  
img

Vergeet niet dat hij ook twee keer de nationale titel behaalde bij de profs in de beginjaren 50. Hij was een snelle man op de laatste meters en zeer uitgekookt. Een van Poppel, Blijlevens, Hermans etc avant la lettre.


Datum: 21-05-2009
Naam: van bussel eveline  
img

Bij het horen van de naam Hans Dekkers denk ik spontaan aan de uitroep: "Hansje wij zijn trots op jou".


Datum: 21-06-2009
Naam: Hennie Blommers Dekkers  
img

Hans woonde niet in de Transformatorstraat, maar in de Condensatorstraat. Hij was namelijk mijn broer, die helaas te vroeg overleden is.


Datum: 01-04-2011
Naam: Brekelmans L.G.  
img

Ja, ik weet nog goed toen Hans Dekkers uit Tongelre terugkwam van de Tour de France. Heel Tongelre was uitgelopen. Ja dat was zijn koosnaam, Hansje Dekkers. Het was jammer dat hij vroeg stopte en te vroeg kwam te overlijden. We hebben later nooit meer zo'n wielrenner gehad in Tongelre. Deze wielrenner mogen we nooit meer vergeten.


Datum: 15-12-2011
Naam: Wil Deckers  
img

Hans won, als ik me niet vergis, in 1953 de touretappe naar Bordeaux. Zijn vader was docent aan de J.N.O. in de Frederiklaan. Van hem heb ik ook les gehad , want hij stond in de frezerij. Hij hemelde zijn zoon niet op, maar was er wel trots op als we over fietsen spraken.


Datum: 04-08-2016
Naam: Hans Dekkers  
img

Gaarne foto's of commentaar over Hans Dekkers. Ik ben zijn zoon en zoek nog leuke verhalen.


Datum: 08-08-2016
Naam: L. Brekelmans  
img

Ik ging vaak kijken naar de koersen waar Hansje Dekkers reed hier in de omgeving van Eindhoven. Er waren regelmatig koersen in de dorpen van omgeving Eindhoven. De mensen liepen er voor uit. Zo was Hansje Dekkers een van de bekendste wielrenners die er was. Ooit werd er hier in Eindhoven bij de IJzeren Man een wielerkoers gehouden en half Eindhoven liep er voor uit. De favoriet, Hans Dekkers, kwam aan start, maar ook ander renners zoals Jan Plantaz uit Tivoli, kwamen aan start. Maar de meesten kwamen wel voor Hansje Dekkers, die eerst achter in het peloton fietste, maar hoe verder de wedstrijd verliep kwam Hansje naar voren. Dat was meestal als de wedstrijd op zijn eind liep. Ik ging vaak kijken met mijn vader naar alle koersen die er waren. Ja, dat was wel toen Hansje Dekkers nog amateur was, 1947 tot 1950. Toen werd hij prof van 1951 tot 1954 en opeens stopte hij met koersen.


Datum: 15-11-2016
Naam: Mathi Prygoda  
img

Zijn zoon, ook Hans, zat bij mij op Maarten Luther Kingschool in 1968 en woonde op het einde van de Kometenlaan in Eckart.


Datum: 21-08-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Nadat Hans Dekkers de etappe in Bordeaux had gewonnen, werd hij na terugkomst in Eindhoven gehuldigd. Waarschijnlijk op meer plaatsen, maar ik heb hem gezien in het PSV-stadion. Daar was toen nog een sintelbaan om het veld en Hans maakte een ererondje op een gewone fiets, hem geschonken vanwege zijn zege in de Tour de France.