EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19783

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Grote Berg

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Schildersbedrijven

Onderwerp 3.:

Hub de Haan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hub de Haan

Beschrijving

Het bedrijfspand van Hub de Haan op de Grote Berg. Het pand is gebouwd door Harry van Lotringen.


Geplaatst op

03-05-2009

Reacties:

Datum: 03-05-2009
Naam: Irma van der Meulen  
img

Hub de Haan kreeg van zijn zwager Henri van Lotringen (getrouwd met zus Jet) een kapitaal om zelf een zaak op te bouwen. Hoe groot zijn waardering daarvoor was zouden de erven van Lotringen na zijn dood 26-12-1975 ervaren. Hub woonde, samen met zus Marie, tot aan zijn dood bij zus Jet in het grote huis Wilhelminaplein 12 van Henri van Lotringen (panoramafoto 19304 en foto 3598). De familie kwam zeer regelmatig bij ons (jongste zus Addie) in de Poirterslaan. Zelf kon Hub niet autorijden daar zijn gezichtsvermogen beperkt was en daarom liet hij zich dus altijd rijden.


Datum: 04-05-2009
Naam: Bauke Hüsken  
img

Ik heb vorig jaar vanuit de Henri van Abbestichting het initiatief genomen om dit pand op de gemeentelijke monumentenlijst te plaatsen, wat enkele weken geleden gebeurd is. Dit vanwege de fraaie architectuur en de gaafheid.


Datum: 04-05-2009
Naam: Irma van der Meulen  
img

Volgens het commentaar van neef Jos de Haan bij een grotere foto 12854 van dit pand is het gebouwd circa 1928 in opdracht van Harrij van Lotringen.
In het boek 400 jaar Hanen staat geschreven dat Hub bijna alle ruitjes voor de radio's van de N.V. Philips leverde, zodat hij placht te zeggen, dat indirect de hele wereld zijn glas afnam. Door zijn zwakke gezichtsvermogen was het lezen niet meer mogelijk en werkte hij geheel op zijn geheugen.