EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19078

Bijdrager:

Jaar:

1977

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Fazantlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Tongelre, Ks Fazantlaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Fröbel- en Montessorischool

Beschrijving

In dit gebouw aan de Fazantlaan zaten vroeger de Fröbelschool (1e ingang) en de Montessorischool (2e ingang) waar ik bij Mère Anna (een non) en juffrouw Toos (achternaam Trommaar?) mijn eerste schooljaren doorbracht. Het gebouw heeft inmiddels plaatsgemaakt voor woningbouw. De Nutsschool op de achtergrond staat er nog steeds.


Geplaatst op

07-03-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-03-2009
Naam: Vivian Leijendeckers-Pennings  
img

He wat leuk...mijn kleuterschool. Ik weet me nog te herinneren dat we een mooie speelplaats hadden maar ook dat ik niet graag naar school ging. Ik moest regelmatig huilen!!


Datum: 07-03-2009
Naam: Rudy Vogels  
img

De Monti heeft het ook jaren geheten, op de eerste etage kon je dansen en op de zolder zat boksvereniging "De Pugilist", de trainer was Guitjens, ook zijn zoon gaf boksles. Ik ben zelf ook jaren lid geweest van deze vereniging. Hennie Thoonen was een van de Nederlandse kampioenen die daar ook heeft gebokst. Zo ver ik weet heeft er ook nog een tijdje de levensschool gezeten.


Datum: 08-03-2009
Naam: Ad vd Heuvel  
img

In de jaren 50 hebben wij hier bij de nonnen op school gezeten samen met mijn tweelingbroer (Arie&Willie van den Heuvel uit de Kwartelstraat 22). Daarna naar de St.Stanislausschool op de Tongelresestraat bij Dhr Ooms oftewel de KALE JAN. Decennia later nog samengewerkt met zijn zoon Frans Ooms bij Houthandel van Hoorn in Nuenen.


Datum: 08-03-2009
Naam: Jos Jansen.  
img

De Kale Jan heette niet Ooms maar Oomen.


Datum: 08-03-2009
Naam: Ad vd Heuvel  
img

Ik had al mijn twijfels toen ik de naam Ooms gebruikte, inderdaad Dhr Oomen, ik zat bij hem in de 3e klas met Bart Spoorenberg (van de hoedenzaak), Willem van Lanschot (van de bank), Kees Nouwens en Henrie Janssen (van het snoepwinkeltje op de Ruysdaelbaan) en nog vele meer waar ik me de naam niet meer van kan herinneren.


Datum: 22-04-2011
Naam: Trix Simmer  
img

Ik heb ook op de Montessorischool gezeten, ik denk meteen na de oorlog. Daarna naar de Ursulaschool in de Treurenburgstraat. Ik woonde op de Tongelresestraat. Ik weet ook dat er boven in de Monti een balletschool heeft gezeten, kan niet meer op de naam komen. Ik ging daar vaak kijken. Ook reperteerde er het koortje van de Mariagarde, waar ik bij was. En mijn broers hebben daar regelmatig carnaval gevierd. Leuk, al die jeugdherinneringen.


Datum: 22-04-2011
Naam: A. Palm  
img

Ja. op deze school hebben ik en mijn vriend voor het eerst gespijbeld. Dat was in het jaar 1949, 4 jaar oud. We hebben het toen wel geweten thuis en op school.


Datum: 28-12-2011
Naam: David Jansen  
img

Naar deze foto zit ik al even te zoeken. Ik heb hier in 1979/1980 op school gezeten, 4 jaar oud en daarna, toen de school dicht ging, verhuisde ik naar de school hier tegenover, op de achtergrond (Nutschool Reigerlaan). Voor mij had deze school altijd de naam: De Monti (was ook het eerste dat ik typte op Google. Ik ben vaak daar op dat schuine muurtje geklommen. Mijn lokaal was hier linksonder. Maar ik kan me niet herinneren of dat er toen ook nog nonnen les gaven. Denk van niet. Ik weet nog wel goed dat we met Pasen op de speelplaats paaseieren van chocolade mochten zoeken! Toen de school gesloten was kon de jeugd uit de buurt soms een film kijken. Wij moesten dan bij die laatste deur (zonder boog) met een voor mij hele hoge stijle trap naar boven. Daar was ik tijdens school nooit geweest, dus ook wel weer spannend. Dat heeft een tijdje geduurd en toen werd het gebouw inderdaad gesloopt. Nu staat er een senioren appartement (De Buizerdhof). Leuk dat ik deze foto heb gevonden!


Datum: 06-02-2015
Naam: Hanneke Langenhuysen.  
img

Dat koortje stond toen al onder leiding van Annie van Lent, wat voor jou Trix toch een bekende naam zou moeten zijn, omdat de familie op het laatste huis tegenover jullie woonde in de rij, vanaf gezien bakker Schoonhen.


Datum: 06-02-2015
Naam: Trix Simmer  
img

Nee hoor Hanneke, dat was ver na mijn tijd. Ik denk dat ik in de jaren 54-55 bij de Mariagarde was en ook bij het koortje. Later heeft het kinderkoor van de kerk onder leiding gestaan van meneer Gruijthuizen en daarna van Annie van Lent. Wel leuk, al die jeugdherinneringen. Jouw achternaam zegt me ook wel iets, maar ik kan het niet precies thuisbrengen.


Datum: 07-02-2015
Naam: Hanneke Langenhuysen.  
img

Wij hebben jaren in de Kwartelstraat gewoond op nummer 10, en zijn jaren later verhuisd naar de Rubenstraat.
En volgens mij, maar ik weet het niet zeker of dat zo is, heb ik ook nog bij een zus van jou in de klas gezeten Volgens mij heette ze Wil of Willy.?


Datum: 07-02-2015
Naam: Ben Brekelmans  
img

"De Monti" waar David het hierboven over heeft, was de naam van de instuif die daar vanaf midden jaren zestig op zondagavonden voor de tienerjeugd in deze school werd georganiseerd. Vele Eindhovense sixtiesbandjes van toen, hebben daar opgetreden, nadat ze eerst hun loodzware speakers en dubbelklaviers-orgels de trappen op moesten sjouwen. Afgelalen vol was het daar, als er bijv. The Jerseys (zie foto 19114) of The Sounds (zie foto 5534) speelden.


Datum: 08-02-2015
Naam: Trix Simmer  
img

Dat zou kunnen Hanneke, onze Wily is onlangs 65 geworden.


Datum: 08-02-2015
Naam: Hanneke Langenhuysen.  
img

Dan is zij het zeker geweest want ik ben onlangs ook 65 geworden, n.l 13 oktober j.l. Dus dan moet ze het wel geweest zijn.