EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18761

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

723 Rapelenburg

Straat:

Lottistraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Huishoudscholen

Onderwerp 3.:

Anna Maria Taigi

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Anna Maria Taigi

Beschrijving

Anna Maria Thaitieschool gelegen aan de Tartinistraat. Op de achtergrond de toren van de St. Lambertuskerk.


Geplaatst op

07-02-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-02-2009
Naam: Toon Geevers  
img

Volgens mij was dit een huishoudschool.


Datum: 15-02-2009
Naam: L.Bloksma-Werrens  
img

Op deze school heb ik ook nog gezeten, ook in dit jaar of een jaar later. Ik was de naam van de school vergeten, maar de straatnaam niet. Nu kan ik eens gaan zoeken naar schoolfoto's.


Datum: 04-06-2010
Naam: Nellie Schriks  
img

Op deze school heb ik ook nog gezeten, volgens mij van 1972 tot 1975. Maar was de naam niet Anna Maria Taïgi?


Datum: 22-08-2010
Naam: Ger van der Palen  
img

Taïgi klopt inderdaad. Ik heb nog een klassenfoto van 1961 - 1962, dus ...
<<< ... inderdaad Ger, insturen! (red.) >>>


Datum: 10-09-2011
Naam: Tonnie  

Ja, dit was Anna MT en het was een huishoudschool. In 1964, voor mij, een waardeloze school. Moest een sloop meebrengen en daar waren we de hele dag mee bezig, bleken/stijven/strijken. Daarna een pyjama en daarna een oud overhemd. Een ballonbroekje maken met de hand. Ik kon de beste pudding maken zonder klonten en moest daar de klas mee rond. Ook vergeet ik nooit meer wat een fagot is. Wat een verloren tijd! Bah! Ik kon goed leren, maar mijn moeder zei altijd: mijn jongens mogen een beroep leren en jij komt aan de aanrecht. Ja, wat zeg je daar nu nog op.


Datum: 10-09-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Ik herken die uitspraken Tonnie, bij ons (12 kinderen) kon de oudste goed leren. Ga jij maar naar de H.B.S. jongen en ik kon goed tekenen, ga jij maar naar de ambachtschool jongen. En zo volgden er nog meer van die rare uitspraken die nergens op sloegen.


Datum: 11-08-2012
Naam: Brigitte  
img

Hoi, ik heb ook op Ann M.T. gezeten, dat moet rond 1965 geweest zijn. Heeft daar nog iemand foto's van?
Jammer Tonnie, dat je zo'n slechte herinnering hebt. Ik heb ook het idee dat ik niet echt veel van 't huishouden geleerd heb; chocomel maken en theedoeken strijken maar ...  de muziekles van dhr. Brouwn ('k weet niet precies hoe ik de naam schrijf) vond ik prachtig! En dhr. Verhelst voor de gek houden, dat had ook wel wat. En stiekem roken op het schoolplein, dat zijn toch ook wel levenslessen die je geleerd hebt? Jij hebt er vast ook iets opgedaan.


Datum: 07-02-2016
Naam: Johanna van Laarhoven van Gijsel  
img

Dit is ook mijn school geweest en ik heb daar best een leuke tijd doorgebracht. Binnenkort ga ik eens op zoek naar wat foto's.


Datum: 01-05-2017
Naam: Pim van Gestel  
img

Deze school is inderdaad de huishoudschool. Leuk om nog eens terug te zien. Er was een personeelsingang aan de zijde van de Tartinistraat. De hoofdpoort was later om de hoek. Tegenover het veldje waar op zaterdag de vuilniswagens stonden om je vuil naartoe te brengen. Op de foto is het nog niet te zien, maar later is er om deze school een heel hekwerk geplaatst. Tussen de middag en na schooltijd stonden er vaak groepjes jongens aan de poort te wachten op de meisje die dan naar buiten kwamen. Mijn zussen hebben er ook op gezeten. Volgens mij zat er in die tijd een enkele jongen op en bestond de rest van de school allemaal uit meisjes.


Datum: 03-05-2017
Naam: Wilma Jansen  
img

1963 -1965 op de huishoudschool gezeten. Heb er ook niet veel geleerd. Grote schoonmaak, kreeg je een stuk gang toegewezen. En dan poetsen. Ook nog koper moeten poetsen, en bij het strijken invochten en 2 uur zakdoek en droogdoek strijken.
Ik wilde de verpleging in, mocht ook niet. Nog wel 1 jaar op de Maris Stella in Strijp gezeten, Ass. A. En toen gaan werken, Van Hout Ververgaard, net 15 jaar.


Datum: 07-05-2017
Naam: Pim van Gestel  
img

Ja Wilma, het was inderdaad niet bepaald een school van waaruit je een leuke baan zou kunnen vinden. Maar dat kon je uit de naam al opmaken, huishoudschool. Je leerde er veel over het huishouden waarschijnlijk. Maar ach, dat maakt allemaal niet uit. Je bent wie je bent en je maakt zelf grotendeels van je leven wat je ervan kunt maken. Als ik zo de foto zie, roept dat toch nog altijd mooie herinneringen op aan een mooie tijd. Een tijd waarin het leven zoals ik het destijds meemaakte, toch een stukje aangenamer was dan het gejaagde leven dat we nu leiden.