EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18623

Bijdrager:

Jaar:

1920

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumsedijk

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Stratumsedijk

Beschrijving

Stratumsedijk met St Joriskerk


Geplaatst op

28-01-2009

Reacties:

Datum: 28-01-2009
Naam: Jeanne van Turnhout-Kollenburg  
img

Kan het zijn dat het gebouw links op de foto een klooster was?
In mijn herinnering was daar in en na de oorlog ook een schuilkelder.
Naar de stad toe was een gangetje en daar zat Theo Effting.
Waar mijn oom en tante toen nog boven gewoond hebben.
Dan kwam v d Grinten woninginrichting verder weet ik het niet mischien andere?


Datum: 27-01-2012
Naam: Willy van Hoof-van de Donk  
img

Dat klopt eerst zat daar reisbureau Theo Effting, daar woonde de familie Sjef van Gennip met kinderen boven. Daar naast zat Slager Jan van de Donk met zijn vrouw Tonia Adriaans met 5 kinderen en dan kwam meubelzaak van der Grinten. In die zelfde rij zat verder op ook huisarts Dr. Gooskens die nadien naar de Dr. Schaepmanlaan is verhuisd.


Datum: 27-01-2012
Naam: Lenie Streun Thans  
img

Jan van de Donk was jaren lang onze slager. Was Theo Efting geen zaak waar teken artikelen, papier pennen en potloden verkocht werden? Ik herinner mij ook dat er ieder jaar een tekenwedstrijd werd gehouden bij Theo Efting. Er was ook ooit een Clarissenklooster daar, waar precies weet ik niet meer.


Datum: 27-01-2012
Naam: Jeanne van Turnhout-Kollenburg  
img

Hoi, Theo Efting was inderdaad een boekhandel en mijn tante en oom van Gennep woonden daar boven. Toen mijn vader en moeder trouwden zijn ze daar ingetrouwd en later kochten ze hun meubels bij van der Grinten de meubelzaak. Aan de rechterkant van Efting was een beetje teruguit gebouwd het klooster en daarvoor was de schuilkelder. Ik heb als kind daar veel gespeeld,.....gr.Jeanne


Datum: 29-01-2012
Naam: Willy van Hoof-van de Donk  
img

Inderdaad Th. Efting was voorheen in de oorlogsjaren een boekhandel, daarna is hij daarin een Reisbureau begonnen en verhuisd naar de Aalsterweg met zijn Reisbureau. Kunt u mij ook wat meer vertellen over het café van Tinus van de Donk. Mijn opa en oma woonden langs het huis van de fam. van Bergeijk, dat staat er nog. Ook het pandje, toen, de muntenhandel. Het café stond tegenover het AB-theater. Het café is ook weggebombardeerd. Graag reacties.


Datum: 16-04-2013
Naam: Rita Praat-Nijssen  
img

Mevrouw Willy van Hoof- van de Donk,
Weet u nog voornamen van de door u genoemde familie van Bergeijk en hadden zij een winkel of handel naast het café van uw opa en oma?
Volgens mij genoeg foto's van uw oma's café:
Foto 1569 uit 1927 laat café zien in 1927 met soort houten veranda
Foto 1570 uit 1943, met markiezen naar beneden
Foto's van bevrijd Eindhoven vlak voor bombardement: foto 31312 van café Mien van de Donk, met markiezen omhoog, en foto 21515 locatie Stratumsedijk hoek Hertogstraat met de reactie van Wim van den Berk bij de laatstgenoemde foto:
Café was van zijn oma Mien. Op foto staan aantal van haar kinderen: Frida, Netje, Tinus en schoonzoon Rie van den Hevel getrouwd met haar dochter Lena.
Foto 1570 en foto 18000 laten gevolgen van bombardement zien
Volgens Wim van den Berk is Tina van de Donk na de oorlog een café begonnen aan de Rochusstraat/Stratumsedijk
Wat genealogische gegevens van gezinskaart Eindhoven 1921-1938: gezin heeft in deze periode op 10 adressen gewoond in Eindhoven! Laatste adres d.d. 26.2.1934: Stratumsedijk 39. Martinus Lambertus van de Donk, geboren in Stratum 1886 is 1906 getrouwd in Stratum met Wilhelmina Libregts (geb. Haarlem 1885). In Amsterdam is in 1905 een tweeling geboren is, daarna hebben zij in Eindhoven nog 8 kinderen gekregen. Martinus van de Donk was eerst sigarenmaker, later caféhouder, waarvoor hij ook de vergunninghouder was.