EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

18578

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Het Ding

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Groep DING

Beschrijving

Beat- en Rhythm and Blues Group "DING". Henny Dorelijers (zang), Paul de Ruiter (solo), Dick Nimmerdor (slag), François Grijseels (bas), Adje Maas (drums-zang).


Geplaatst op

24-01-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-01-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ben zegt "Ding" maar het was eigenlijk "Het Ding", een sixtiesgroep die voor mijn gevoel niet eens zolang heeft bestaan. Hun podiumpresentatie had trekjes van een optreden van The Who, zij het dat zij geen gitaren door speakers ramden e.d. Adje was bij mijn weten de eerste Eindhovense drummer die het voorvel uit zijn bassdrum had geschroefd en hij zat als Keith Moon achter zijn drumstel, bekkens hoog en handen in dezelfde houding als die Who-drummer. Hun repertoire was evenmin traditioneel Beatles en Stones. Met ons sixtiesbandje The Jerseys stonden we samen met "Het Ding" eens in een zondagmiddagprogramma in de ELWI-Bar in Geldrop, heel verfrissend. Bedankt voor deze foto, Ben, want er zijn er maar weinig van deze band.
<< Op de gescande promotiekaart stond group "Ding" en niet "Het Ding"  (red.) >>


Datum: 24-01-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Op de achterkant van deze promo-kaart presenteert de groep zich toch als "Ding" en niet als "Het Ding". Zie http://www.spanglefish.com/sixties/index.asp?pageid=115339


Datum: 24-01-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Adje, verlos ons aub. van dit ding. Laatst hadden wij het samen nog over op de Puch en de Tomos naar Geldrop over "het Ding".


Datum: 14-03-2011
Naam: Paul de Ruiter  
img

Hallo ik ben de gitarist uit de band Het Ding met Ad Maas (schoolvriend) heb ik een paar jaar in de band gezeten. Het was een vriendenclubje. Ik ben weggegaan naar de band van Ad v.d Hurk, die had meer betaalde optredens maar dat had ik nooit moeten doen, voor die tijd zeker. Toen ik extra sologitaarles kreeg van Ad v.d. Linden van Formule V kregen we meer aanzien in de kwaliteit van de band. Ik heb nog diverse foto's van de band en ook staan wij in het boek Eindhoven Beatstad, een aanrader. Ik kan nog meer vertellen, voor mij persoonlijk was dit een onvergetelijke tijd.


Datum: 14-03-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Paul, bedankt! Wat ben ik blij dat je dit ding nu voor eens en voor altijd hebt opgehelderd: Het Ding dus.


Datum: 26-03-2011
Naam: R Verschueren  
img

Ik ken de group niet anders dan HET DING . In die tijd kwamen we altijd naar het Arnaulddinaplein in Ttivoli waar een houten gebouwtje stond, daar werden op zondagmiddag films van o.a de dikke en de dunne gedraaid. Later werden er dansavonden gehouden,en daar heb ik het Ding op zien treden. Ik heb zelf ook in de muziek gezeten als basgitarist bij CLAN FIVE een hele leuke tijd is dat geweest.


Datum: 07-08-2013
Naam: Paul de Ruiter  
img

18 juli is onze vriend/gitarist Dick van Nimmerdor ons ontvallen, Dick is 63 jaar geworden, veel te jong. In de jaren 60 speelden wij in de beatgroep "HET DING" bestaande uit:
Dick van Nimmerdor / Ad Maas / Hennie Dorelijers / Frans Grijseels / Paul de Ruiter.


Datum: 07-08-2013
Naam: Ben Brekelmans  
img

Paul, via jou condoleer ik hiermee van harte "Het Ding" met het verlies van jullie slaggitarist Dick van Nimmerdor. Net als Adje van der Linden en zovele andere Eindhovense sixtiesmuzikanten is ook Dick helaas veel te vroeg gaan hemelen. Sterkte enne...keep on rockin'!