EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18279

Bijdrager:

Jaar:

1964

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

233 Sintenbuurt

Straat:

St Wirostraat

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Accordeon- en Mandolinevereniging "Echo van het Zuiden"

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Echo van het Zuiden

Beschrijving

Het accordeon- en mandoline-orkest "De Echo van het Zuiden" voor het Wirogebouw van Tivoli. De foto werd gemaakt kort voor een trip naar het Wereldmuziekconcours in Luzern op 5 juni 1964. Geheel rechts staat dirigent Noud van Erp met daarnaast bestuurslid R.Wiener, zijn zoon en neefje staan bovenaan de trap. In het midden met gitaar in de hand staat ons aller welbekende zeer prille Lenny Kuhr. Minstens twee muzikanten zouden nu nog lid zijn en dat verdient een lintje: tweede van links Tiny Scheepers en in het midden met banjo, Letje van den Berg . Ik (derde van rechts) ben na veertig jaar de meeste namen vergeten. Wellicht komt er nog aanvulling.


Geplaatst op

26-12-2008

Reacties:

Datum: 26-12-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Noud, oftewel Pukkie voor vele Eindhovense muzikanten, runde een muziekzaak aan de Heezerweg. In de sixties kocht ik bij hem mijn Davoli basinstallatie. Mooi menneke met verstand van muziek!


Datum: 16-05-2010
Naam: Ietje van den Berg Oomen  
img

Deze foto is gemaakt in 1965 voor de reis naar Bayeux .Tiny Scheepers die reeds word genoemd is pas lid geworden na de reis naar Luzern. Verder heb ik nog de volgende personen herkend. Vanaf boven naar rechts..Wiener, Theo Visser, Wiener Kitty Stassar, Miriam Wijnen, Gerrie vd Oetelaar, Fons Liebrechts, Lambert v Schayk, Sientje Pellegrom, Rene de Smet, Wim de Greef, Ton Scheepers, Hr. de Groot, Thys vanSchayk, Tiny Scheepers v.d.Heyden, Rietje Hellings, Ineke vd Vorst, Lenny Kuhr, Ietje van den Berg-Oomen, Joke vd Nieuwenhof-Seegers, Betsie Smetsers, Wim Jansen,dhr.Wiener en de dirigent Noud van Erp.