EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

1826

Bijdrager:

Jaar:

1933

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Iepenlaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Iepenlaan.

Beschrijving

Ik gok op de Acaciastraat in Philipsdorp, maar wie weet het zeker? <<< titel is later veranderd in Iepenlaan >>>


Geplaatst op

02-11-2005

Reacties:

Datum: 29-12-2005
Naam: Hennie de Groot  
img

Mooi niet Acaciastraat. Want daar heb ik ook gewoond. Dit is de Iepenlaan. Hier rechts bij de paaltjes stond een prot. kerk. Links was de Klimoplaan. Rechts met een bocht liep deze straat naar de Frederiklaan, op de plaats waar nu de fontein staat.


Datum: 05-07-2007
Naam: Willem van der Sommen  

Commentaar van Hennie de Groot klopt. In het eerste huis rechts (Iepenlaan) woonde de familie Cremers.


Datum: 05-07-2007
Naam: Ria Stöver-Toirkens  
img

Links met de voordeur iets naar achteren heeft de Fam Voorjans jaren gewoond.


Datum: 05-07-2007
Naam: Marianne van Lieshout  
img

Dit is inderdaad de Iepenlaan. Ik woonde vroeger net voor de bocht aan de rechterkant op nummer 19. Op nummer 17 zat schoenmaker Bos en op nummer 15 was de rijwielhandel en werkplaats van Sipman.


Datum: 02-10-2007
Naam: Frans Pieper  
img

Op een gegeven moment zijn de iepenbomen gerooid, omdat er de besmettelijke iepenziekte inzat. Er zijn toen geen nieuwe bomen geplant.
Op nr. 24 woonde de familie Dekker, moeder met zoon Jan en dochter Miep. Ze hadden een kostganger Ab... Schuin tegenover Dekker woonde de fam. Cremers. Zoon Theo, die bij de Philips vliegdienst werkte, werd later met Carnaval stadsprins van Eindhoven. Er tegenover woonde de familie Sprengers, en ook zoon Cor was stadsprins van Eindhoven, voordat Theo het werd. Zoon Jan Sprengers was altijd bezig met PSV handbal.
Naast Cremers woonde de fam. Smalink.


Datum: 05-08-2008
Naam: P.van Dorst  
img

Dit is inderdaad de Iepenlaan. Op het einde in de bocht ligt links de Wingerdlaan, daar heb ik gewoond. Volgens mij woonde de Fam. Voorjans in de Lindenlaan.


Datum: 05-08-2008
Naam: Willem van der Sommen  

Ook ik was Stadsprins, in 1977. Dus in de Iepenlaan hebben drie jongens gewoond die later stadsprins zijn geweest. Cor Sprengers was dat in 1974, ik in 1977 en Theo Cremers in 1982.
Lachend noemen wij de Iepenlaan ook wel de Prinsenlaan.


Datum: 06-08-2008
Naam: Paul van Dorst  
img

Hoi alle prinsen, ik groet u. Laat mij in 1972 prins bij de Monti (Tongelre ) zijn geweest dus een heuse prinsenbuurt.
Wel geen stadsprins maar toch prins.


Datum: 06-08-2008
Naam: Frans Pieper  
img

De Fam. Voorjans, met o.a. hun Harrie woonde in de Schootsestraat. Mogelijk was er nog een 2e fam. Voorjans, dat weet ik niet. Jan Sprengers en Ad Smalink, die beiden dus in de Iepenlaan woonden zijn inmiddels overleden.


Datum: 07-08-2008
Naam: Jacques Hellings  
img

De Fam. Voorjans woonde in de Klimoplaan hoek Lindenlaan, ook woonde er ook een Voorjans in de LIndenlaan.


Datum: 08-08-2008
Naam: Mien vd Heijden-Voorjans  
img

Inderdaad in de Lindenlaan woonden mijn ouders op nr.46 en in de Klimoplaan nr.10 woonde ook de fam. Voorjans: Daan -Sjors -Louis -Piet -Willem -Teun -Sjeng. En in de Lindenlaan Teun-Riet mijn ouders en Jack -Evelien -Mien.


Datum: 08-08-2008
Naam: Mien vd Heijden-Voorjans  
img

In de Schootsestraat woonden mijn Opa en Oma.
En de kinderen waren:Teun-Sjaak-Wijnand-Annie-Harrie-Victor-Johan-Piet.


Datum: 21-08-2008
Naam: Harold de Wit  
img

Ik woonde vroeger op nr 29 in de Klimoplaan, met mijn ouders bij oma en opa Jansen-Peters. In die tijd werd ik nog Harry genoemd, naar een in Duitsland wonende oom waar ik toen ik begreep waarom hij daar woonde, niet veel meer mee ophad...Mijn moeder had ook zo haar ervaringen met de Duitse bezetter, als gevolg daarvan werd ik in 1944 geboren. Zijn er nog mensen die daar wat van af weten, al is het via "overlevering en verhalen" dan verneem ik het zeer graag! Ik ben nu dus 64 maar sommige zaken rond mijn moeders contacten uit die tijd, zijn nog een goed bewaard mysterie. Het is puur nieuwsgierigheid naar een paar losse draadjes in het levensverhaal van mijn moeder en de start van mijn eigen leven, maar zelf heb ik geen probleem ondervonden als gevolg van dat verhaal.
De foto is de Iepenlaan, met de Nationaal Christelijke school en het kerkje. Voor dat kerkje werd vaak gevoetbald, de muur bij de familie Molenaar was dan de goal. Die Christelijke school in een overwegend katholieke buurt was een vreemde eend in de bijt ;)


Datum: 21-08-2008
Naam: Mien vd Heijden-Voorjans  
img

Hallo Harold, ben jij de broer van Marijke? En de neef van Johan van Boxtel?.Als dat zo is, dan weet jij ook wie ik ben. Vroeger kwam ik altijd bij je moeder en oma. Mijn zus Evelien is getrouwd met John (Johan). Neem aan dat jij dat ook weet.
Ikzelf woon nog steeds in de Klimoplaan, vroeger in de Lindenlaan. Dus Harold ik hoop dat je achter je mysterie komt, wat je graag wilt weten van je moeder. Sterkte ermee.