EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17975

Bijdrager:

Jaar:

1975

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

522 Achtse Barrier

Straat:

Boschdijk

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Woensel

Onderwerp 3.:

Boschdijk

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Boschdijk 996

Beschrijving

Een mooi winters plaatje van het pand Boschdijk 996 van de familie Van Hapert.
=== Naar aanleiding van onderstaande reacties het volgende: Het woonhuis werd in 1950 gebouwd door Andreas van Hapert, directeur van de steenfabriek. André en zijn echtgenote Lily hadden zeven kinderen. Zij woonden hier tot 1969, waarna de familie Van den Broek er ging wonen. Die woonde er tot 1976, toen het huis werd gesloopt. De foto is gemaakt in de periode dat het huis werd bewoond door de familie Van den Broek. (Red.) ===


Geplaatst op

25-11-2008

Reacties:

Datum: 26-11-2008
Naam: Wibo Pieters  
img

Gezien de vormgeving van de auto op de foto is dit plaatje ergens in de jaren '80 geschoten. Zeker niet in 1950.


Datum: 28-11-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Zoon Sjef heeft bij mij op de lagere school gezeten. Wat ons toen medegedeeld werd door een frater was het ongeluk dat Sjef was overkomen bij de padvinderij. Hij was in een roestige spijker getrapt, bevestigd in een plank. Niet goed of onvoldoende verzorging heeft er toe bijgedragen dat hij zijn hele verdere leven mank gelopen heeft.


Datum: 14-05-2009
Naam: W vd Broek  

Ik lees dat dit het woonhuis van de fam. Van Hapert is, maar op het moment dat de foto werd gemaakt was het huis van de fam. A. v.d. Broek. Ik zie het omdat de auto op de oprit van mijn broer was. En inderdaad jaren 80.


Datum: 14-05-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Betreft het hier de zand- en grindhandel Van den Broek? Die familie woonde naast de school en had ook een bulkopslagplaats aan het Eindhovens Kanaal. De familie Van Hapert had een andere villa gebouwd, aan de Boschdijk in de buurt van Acht ong. 1963. Die is volgens mij ook gesloopt. De auto geeft ook aan dat de datum veranderd moet worden. << jaartal aangepast (red.) >>


Datum: 22-06-2009
Naam: G.van Kollenburg-v.d.Broek  
img

Dit was Antoon van den Broek van het carrosseriebedrijf aan de Boschdijk.


Datum: 04-03-2011
Naam: Anja van den Broek  
img

Op het moment dat de foto werd gemaakt was het huis inderdaad van mijn ouders. S.v.p. de tekst in de foto wijzigen in woonhuis Antoon van den Broek en Geertruida Ekkart, Boschdijk 996.


Datum: 29-04-2017
Naam: Marco Kragt  
img

Helaas is eind jaren 70 dit huis gesloopt. Van dit huis heeft nog jaren het paaltje van de inrit gestaan. Dat kan ik me nog goed herinneren. Antoon van den Broek was mijn opa van moeders kant.