EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

17933

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

322 Doornakkers-Oost

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Tongelre 1 kampioen

Beschrijving

Tongelre 1 kampioen seizoen 1958/59. Op de foto o.a.: G de Vries, Kees v.d. Burgt, Jan van Gennip, H v.d. Heijden


Geplaatst op

20-11-2008

Reacties:

Datum: 21-11-2008
Naam: Lian Heerings-v.d.Heijden  
img

Wat leuk om een foto te zien van v.v.Tongelre waar mijn vader op staat.
Vroeger bij ons thuis ging het dagelijks over voetballen, mijn vader was er elke zaterdag en zondag te vinden.
Mijn broer Willie voetbalde ook bij Tongelre.
Ook haalde mijn vader op de fiets door heel Eindhoven de maandelijkse contributie op voor v.v.Tongelre, hij had op zijn fiets (voor de kou) van die handschoenen zitten waar je zo met je handen in kon (ben helaas de naam van de handschoenen vergeten).
Toen mijn vader in 1981 stierf op 62 jarige leeftijd, heeft er een stukje over hem in het clubblad van Tongelre gestaan.


Datum: 21-11-2008
Naam: Hans van Melis  
img

Zo'n handschoen werd een mof genoemd.


Datum: 21-11-2008
Naam: Lieke Slegers  
img

Hans, een mof was toch zo'n bontgeval wat je op je buik droeg en waar je de handen in kon steken. Ik wist niet dat zo'n handschoen aan het stuur ook een mof werd genoemd.


Datum: 04-12-2009
Naam: Peter Cocu  
img

Op deze foto staan toch wel een bende Tongelrese mensen. Ik zie met regenjas en bril bijna vooraan Van de Putte(n) ik denk toen al voorzitter. Links achter hem 'de kale' de Vries , daarachter ontwaar ik van de Burgt. Rechts achter de voorzitter met de zwarte haren en erbovenuit stekend Jan van Gennip (later jarenlang eminent voorzitter van Best vooruit).
Verder meen ik te herkennen, midden op de foto en net een trekje van zijn sigaret nemend,  L. Koolen met daarnaast secretaris van de Zanden of Sanden (hoek President Steijnstr) met inderdaad daar rechts van vader van der Heijden. Ik heb hem vaak zien oefenen met Willy bij de "kipe kar" . Gewoon met zijn tweetjes, moet kloppen dacht ik Willy. Wij waren dan aan de overkant, zo ongeveer waar nu de ingang van het kerkhof is, een potje aan het "matchen' met een paar jongens uit de buurt.


Datum: 08-01-2010
Naam: Tiny Rulkens  
img

Achter Jan van Gennip loopt Jan Verhulst, maar wie zijn toch die drie spelers vooraan Peter. Ze zijn het duidelijkst in beeld maar ik herken ze niet.


Datum: 30-01-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Tongelre 1 kampioen met zo weinig toeschouwers op of langs de lijn, dat kan ik me niet voorstellen.Dit is volgens mij het 2e elftal van de r.k.v.v.Tongelre, dat eveneens kampioen werd in hetzelfde seizoen als het eerste. Ik meen op de foto leider/grensrechter Jan Leijten te herkennen. Lambert Koolen is ook te zien, evenals de voorzitter Theo v.d. Putten, de penningmeester Jan van der Zanden en Henk v.d. Heijden. Als Tongelrespelers zijn te herkennen Piet de Vries, Jan van Gennip en Kees v.d. Burgt. Die dragen andere shirts als de spelers op de voorgrond, die hebben een V op hun shirt en zijn waarschijnlijk de tegenstanders geweest..


Datum: 07-03-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Bekijk ook foto 17810, daarop zijn de spelers duidelijk herkenbaar.


Datum: 09-04-2010
Naam: Willie van der Heijden  
img

Klopt Peter, ik heb me wat af gevoetbald op de kipe kar, zowel met ons pap als met vrienden uit de buurt, maar we zullen 1 mei heel wat herinneringen ophalen. Dat geldt ook voor jou Toon. Trouwens, helemaal links op de foto is Peek Leenen.