EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17903

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

PSV-laan/Mathildelaan*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Overig Philips

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Eurobuilding

Beschrijving

Philips "Eurobuilding" gebouw HME, gelegen aan de Mathildelaan 83.


Geplaatst op

18-11-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-11-2008
Naam: Tini van Rooij  
img

Dit gebouw is er rond 1996 gekomen op initiatief van Jacques Ruts, voormalig PSV voorzitter. Aanvankelijk was er op de begane grond en de eerste verdieping de "Eurovoetbalshow" gevestigd, een futuristisch voetbalevenement dat jaarlijks honderdduizenden bezoekers zou moeten trekken. Toen dit bezoekersaantal bij lange na niet werd gehaald is de show in afgeslankte vorm naar het Philipsstadion verhuisd. Of er nu nog iets van over is weet ik niet.
Het gebouw kwam tot stand door een aantal particuliere investeerders (cv). Huurders van de kantoorverdiepingen waren een aantal (ex)-Philips afdelingen zoals Personeelszaken en de Centrale Inkomens Administratie (CIAN). Die afdelingen waren daarvoor in de Willemstraat gevestigd maar moesten daar verdwijnen i.v.m. de herontwikkeling van de Willemstraat in samenhang met het Emmasingelcomplex.


Datum: 12-05-2012
Naam: Joost Huvenaars  

Dit pand mag best verdwijnen mijns inziens. Het is al vrij afzichtelijk van zichzelf, maar het contrasteert ook nog eens op een negatieve manier met de nieuwe bebouwing erlangs. Ik meen ook dat het al jaren voor een deel leeg staat.
<<< Joost, je emailadres vergeten? (red.) >>> 


Datum: 27-10-2013
Naam: Hans Vogels  
img

Behalve de al genoemde Philips-afdelingen was hier ook gedurende een aantal jaren de Centrale Vertaaldienst van Philips gevestigd. Daar werden vertalingen gemaakt (en soms ingekocht) voor diverse Philips-bedrijfsonderdelen, maar ook voor een aantal andere grote bedrijven in de regio. Voordat de vertaaldienst naar dit gebouw verhuisde was ze jarenlang gevestigd op complex V (Vredeoord).