EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17701

Bijdrager:

Jaar:

1945

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Bloemfonteinstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bloemfonteinstraat 10-12

Beschrijving

Achterkant huizen Bloemfonteinstraat 10 en 12. Vanuit de tuin van de familie Ad en Kitty van Breukelen, op nummer 10, moesten hun bovenburen, via een houten trap zonder leuning, over het platdak van de keuken naar hun woning. In de tuin van nummer 12 speelt vader Wim van Hoek met zijn zoon Jacky. De foto is genomen door Corry Hutgens, zij woonde op nummer 14. Fotocollectie Jack van Hoek


Geplaatst op

04-11-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-10-2010
Naam: Willy van Breukelen  
img

Hallo Jack, ik heb de foto gezien die door jou is geplaatst, heel leuk vol nostalgie.
Ik ben Willy, de broer van Bert en Ina van Breukelen, onze ouders zijn inmiddels gestorven in 1995 en 2003.
Ik heb wel van horen zeggen dat er een familie Hoeks naast ons gewoond heeft, maar dat kan ik me niet herinneren, ik ben van 1956. Met de fotografe hebben mijn ouders nog lang contact gehad, maar daar hebben we echt tientallen jaren geen contact meer mee.
Maar thuis werd er wel over verteld, over die "gouwe ouwe tijd", die verhalen van vroeger.
Groetjes Willy


Datum: 29-10-2010
Naam: Jack van Hoek  
img

Leuk dat je reageert Willy. Ik kan me nou opeens weer vaag herinneren dat bij onze oude buren 'zomaar' een jongetje was geboren. Onze ouders konden destijds goed met elkaar opschieten. Jouw moeder en de mijne waren tegenovergestelde karakters. Jouw moeder uitte zich fel en die van mij was, uiterlijk, de rust zelve. Onze vaders waren vaklui en waardeerden elkaar zeer als zodanig. Jouw vader heeft ooit stoelen voor ons opnieuw bekleed en mijn vader zal die van jou wel een van de eerste TV toestellen, waaraan hij bij Philips werkte en vindingen voor deed, hebben aangepraat. Ik heb nog steeds twee door jouw vader opgelapte stoelen, een beetje sleets nu, maar mag dat na zoveel jaren! Ze zitten nog lekker! Oh ja, die trap in jullie tuin. Voor mij was dat een en al mysterie. Ik heb er nooit opgestaan. Het was een uitvloeisel van de oorlogsjaren. Toen moesten de huizen gedeeld worden door minstens twee gezinnen. Jouw ouders wilden hun onderhuurders niet beneden in huis, dus was die trap een uitkomst. Je vader zal hem wel getimmerd hebben. Jullie bovenbuurvrouw noemden ze ‘Sientje Snebbel’. (Misschien wel naar de krantenstrip ‘Sientje en Sjakkie Snater’) Meer herinneringen heb ik niet aan ze. Bij ons boven woonden Tiny en Agatha Koolen-Keeman, met hun kinderen Marty en Regny. Mijn ouders konden zeer goed met hen opschieten.
Ik heb je waarschijnlijk nooit gezien, want wij zijn in jouw geboortejaar verhuisd.
Fijn, jouw reactie, die brengt weer allerlei herinneringen boven. Tjonge ja… Groetjes, het ga je goed!
Jack van Hoek.


Datum: 11-05-2014
Naam: Jack van Hoek  
img

Schiet me nog iets te binnen. Het raam dat we zien is het keukenraam. Die balkenconstructie is het zgn. 'kloprek'. Hierover werden de vloerkleden gelegd en met een mattenklopper ontdaan van vuil. Dat kloprek is later door vader doorgetrokken naar de schutting en er voor mij en mijn zus een schommel aan bevestigd. Ook zelfgemaakt. Lang plezier hebben we er niet van gehad. U voelt het misschien al, maar toen ik op zekere dag schommelde en héél hoog wilde en derhalve mijn benen flink uitstrekte bij het achterover hangen, knalde ik met mijn voeten door een ruitje. Daarachter stond moeder het avondeten te bereiden. Wat dus weg kon omdat het glas daarin en tot midden in de keuken lag. Ik zal wel slaag hebben gehad. Niet van mijn hevig geschrokken moeder maar van mijn begripvolle vader.