EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17690

Bijdrager:

Jaar:

1977

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

323 Muschberg, Geestenberg

Straat:

Condensatorstraat

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Tongelre

Onderwerp 3.:

Condensatorstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Condensatorstraat 17

Beschrijving

Deur en ramen van dit huis zijn ingrijpend veranderd vergeleken met de situatie in de jaren '30. Lang lag achter de tuin van dit huis een grote moestuin, tot bijna aan de Tongelresestraat. Via een omweg (als je je fiets wilde sparen) of via een zandpad langs het spoor kwam men van de Tongelresestraat in deze straat. Aan de stang rechts tegen de gevel is de TV-antenne gemonteerd. Ik neem aan dat deze mast nu (2008) verdwenen is. In de jaren '60 woonde hier de familie Van Geffen, met in elk geval één dochter: Sylia, bevriend met Regny Coolen. Foto: Jack van Hoek, 1977 / Pictoright


Geplaatst op

03-11-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-12-2013
Naam: Lenie Boon  
img

In deze straat ben ik geboren en ik heb het er altijd reuze naar mijn zin gehad. Wij woonden op 15. Mijn vader voetbalde in het 1e van Tongelre, zijn naam was Jo Boon. Joop Pingel noemden ze hem. Velen van jullie zullen hem nog wel herinneren, neem ik aan. Helaas is hij niet meer, maar vergeten doen we hem nooit.


Datum: 16-06-2014
Naam: Henk Boon  
img

Lenie, zou je contact met me willen opnemen i.v.m. een aantal vragen betreffende je familie Boon? Met vriendelijke groet, Henk Boon, Zuidhorn.
=== Henk, je kunt zelf contact opnemen met Lenie, klik eens op haar naam die onder haar reactie staat. = Red. ===


Datum: 07-04-2015
Naam: Fenny Scholte  
img

Een ver familielid heeft hier gewoond op nummer 14: Geertruida Scholte. Ze was getrouwd met Roelf Niezing. Ze zijn in 1932 getrouwd in Eindhoven. Beiden waren werknemers bij Philips (afdeling Philite?). Geertruida als controleuse. Weet iemand misschien iets over hen? Leuk te zien dat de straat er nog is.


Datum: 08-04-2015
Naam: Jack van Hoek  
img

Dag Fenny Scholte. Mijn moeder, Anny Wierikx, die destijds in dit huis woonde met haar ouders en zussen Lena, Marie, Toos en Jaantje, was bevriend met Alie Scholte. Ik weet van deze dame niet veel, alleen dat zij ook in Tongelre woonde. Moeder trouwde in 1942 met Wim van Hoek. Zegt je dat iets?


Datum: 08-04-2015
Naam: Fenny Scholte  
img

Bedankt voor je reactie Jack. Zou Alie een kind zijn van Roelf en Geertruida? In mijn stamboomonderzoek heb ik (nog) geen kinderen van hen kunnen vinden. Misschien waren die er ook wel niet. Verder weet ik alleen dat de moeder van Geertruida (Grietje Borchers) in de Edelweisstraat 25 heeft gewoond. Grietje overleed in 1944 in Eindhoven. Geertruida had nog zussen die volgens mij ook bij Philips werkten. Die trouwden met Wilbrink, De Groot, Beekmans. Bekende namen? Helaas zeggen de andere namen me niets.


Datum: 08-04-2015
Naam: Henk Boon  
img

Ik heb wel gegevens betreffende het voorgeslacht van Geertruida Scholte en Roelf Niezing.
=== Fenny, je kunt Henk rechtstreeks mailen als je hieronder op zijn naam klikt. (Red.) ===


Datum: 16-04-2015
Naam: Fenny Scholte  
img

Henk : Heel erg bedankt voor je informatie over Scholte / Niezing. Ik kan weer even vooruit met mijn stamboom. Lees veel dingen die ik niet wist.


Datum: 20-05-2015
Naam: A. van Overbruggen  
img

Ben ook veel in deze straat gekomen, om mijn klasgenoot op de St. Martinusschool en jeugdvoetbalspeler Bennie Burgers te bezoeken. Dikwijls samen met o.a. Guus Vogels (Tongelresestraat) werd er dan een voetbalwedstrijdje gespeeld.
Lenie, als "jong menneke" heb ik je vader en ook je oom nog zien spelen op het veld aan de Poeijersstraat tegenover de St. Jozefkerk. Later heb ik hem samen met je moeder dikwijls langs de lijn zien staan als trouwe supporter van de vereniging.
Foto's waarop je vader of je oom staan zijn te zien op deze site. Aanklikken: Zoeken op onderwerp, daarna sport-voetbal-r.k.v.v. Tongelre. Dan onderaan aanklikken 7 en de foto's 24677, 24678 en 29900 zijn het bekijken waard.


Datum: 26-09-2017
Naam: Lenie Boon  
img

Hallo, ik heb de foto's bekeken, mooi, maar ik ken jou ook nog volgens mij. Ik ging ook vaak mee met m'n vader kijken, ben ook nog dikwijls bij jullie thuis geweest en denk dat je zus Franca bij mij op school heeft gezeten. Mooie tijd was dat, jammer dat het zo snel gaat. Groeten aan Franca.