EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17687

Bijdrager:

Jaar:

1974

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

424 Mensfort

Straat:

1e Lieven de Keylaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselse bomen (5)

Beschrijving

.


Geplaatst op

03-11-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-11-2008
Naam: Kees van der Hoeven  
img

We kijken hier op de 1e Lieven de Keylaan, denk ik. Het rijtje links van de bomen is Bleyslaan 34-40, de flats rechts zijn Van de Meystraat, Kromhoutstraat.


Datum: 05-11-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Hier moet eigenlijk Woenselse wolken onder staan, ongelooflijk wat een zicht., om lyrisch van te worden.


Datum: 06-11-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Mooi, man, zelfs met die TV-antennes!


Datum: 06-11-2008
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Het grasveld op de voorgrond heeft dit jaar zelfs een officiele naam gekregen (met dank aan de Straatnamencommissie van de gemeente, Ben!): Lieven de Keypark.


Datum: 06-11-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Da's helemaal mooi, meneer  v/d Hoeven! Op zich ook begrijpelijk dat er een eigen naam is toegekend aan dat park. Toen ik nog in diezelfde commissie zat, kwamen er regelmatig verzoeken van met name de hulpdiensten voor benaming van paden en parken e.d. Het versnelt nl. het snel ter plekke zijn. In dit geval hoef je dus niet meer te zeggen "in dat park bij de Gerretsonlaan" of "dat park bij de Lieven de Keylaan" of "dat park bij de Louis Kokenweg" enz. Nee, nu is het dus voortaan te doen in het Lieven de Keypark, keigoed!


Datum: 06-11-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Het is een prachtig park geworden. Alhoewel een tijd geleden ik hoorde, van iemand die vlakbij woont en er met de hond graag wandelde, dat het niet goed zat daar met de drainage. Als er een flinke regenbui was geweest zakte je tot je enkels in het water. Overigens herinner ik me deze plek van de sporttoernooien van de Woenselse scholen in de jaren zeventig. Met name korfbal en voetbal.


Datum: 06-11-2008
Naam: Tini van Rooij  
img

De opmerking van Ben doet me denken aan de inspanningen van de bewoners van het naamloze parkeerterrein bij café de Koens. De bewoners van het appartementengebouw aldaar hadden gevraagd om dit plein "Koensplein" te noemen, naar het al decennia daar aanwezige café. Helaas kregen zij nul op rekest, zij hebben een huisnummer van de Willem de Bruijnstraat, die aan de andere kant van de ingang ligt. Nou hoop ik dat de hulpdiensten dat ook weten. Ik moet er niet aan denken dat iemand daar hulp nodig heeft. Ik zie ze al die hele straat afrijden om een bepaald nummer te vinden waarvoor je 2 straten om moet rijden.


Datum: 07-11-2008
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Tini, als je als hulpdienst aan de voorzijde van de Willem de Bruijnstraat het appartementengebouw (Frankrijk Staete, vreemd: 2 woorden!) zou benaderen, lijkt me dat niet zo'n probleem want er is toch een onderdoor. Je hoeft niet terug en 2 straten om.
Neemt niet weg dat een aparte straatnaam voor zo'n plein niet ongewoon zou zijn. Er is een precedent: Bomansplaats!
Misschien was Koensplein wat te wuft, en Willem de Bruijnplaats wel acceptabel?


Datum: 27-09-2010
Naam: Ad Thijssen  
img

Ik denk dat het Koensplein wel op zijn plaats zou zijn . Zeker omdat café de Koens een begrip is  voor Woensel en omstreken en Willem de Bruijn de mensen weinig of niets zal zeggen. Zeg tegen een taxichauffeur ik wil naar de Koens, denk ik niet dat hij zal zeggen, even mijn Tom Tom instellen. Die rijdt er recht naar toe. En wat het wuftte betreft, het is nog steeds een gezellige hoek met veel historie. Groetjes. Ad Thijssen


Datum: 27-09-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Een echte taxichauffeur heeft geen tom tom nodig om een café in Eindhoven te vinden, daar halen ze 90 procent van de fooi vandaan. Tegenwoordig rijden er taxichauffeurs die je zelf moet weg wijzen.


Datum: 27-09-2010
Naam: Ad Thijssen  
img

Ik denk dat we over die tweede categorie maar niet verder zullen uitweiden. Hoewel,ik vind hem wel goed. groetjes. Ad Thijssen