EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

17676

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Formule 5

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Formule 5

Beschrijving

Na de split van Cees and his Comets (zie foto 17672) ontstonden twee nieuwe bands, t.w. Dirty Underwear en Formule 5. "Formule", zoals de band in de volksmond heette bestond uit, vlnr. Ad van der Linden, Bonki Bongaerts, Kees van der Linden, Wim Guns en Fred Gundlach. Wim zat daarvoor bij The Vitals, Fred bij The Phantoms (zie ook foto 6830)


Geplaatst op

02-11-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-11-2008
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Wim Guns is op 14 december a.s. te horen en te zien bij Formule V tijdens het inmiddels jaarlijkse evenement "Back to the Sixties" in het Stadspaviljoen, (zie http://www.spanglefish.com/Sixties) evenals The Valiants, Fashion 66 en The Waives.


Datum: 04-11-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

De drie eerstgenoemde muziekjongens zijn alweer enige tijd niet meer onder ons, zij hemelden helaas, veel te jong.


Datum: 11-09-2009
Naam: Lambert Kliebisch  
img

Met Keesje van der Linden heb ik nog samengewerkt bij Vroom & Dreesmann in het toenmalige pand aan het Stationsplein. Ik als verkoper op de afdeling witgoed, Kees als medewerker in het magazijn. Dat was altijd lachen. "Ik heb wat guldens van mijn traktement naar Animali gebracht, waar Formule regelmatig optrad", zei ik dan voor de lol. Steevast zong Keesje dan voor mij "Tin soldier" ... ook dan genoot ik van zijn typische stemgeluid. Ik noemde hem altijd Keesje ... geweldig mens, helaas te vroeg van ons heen gegaan, net als Ad en Bonki.
De laatste zag ik om de veertien dagen bij Poort, waar hij optrad met Dirty Underwear, waarvan de voorman Hans Sanders ook te vroeg van ons is heengegaan.
Ik heb nog foto's van het legendarische concert dat ze gaven op de Leenderhei ... time flies my friends.


Datum: 29-10-2013
Naam: A.Rooijakkers  
img

Bij Animali hadden we "Batman a Gogo" waar wekelijks, afwisselend, een landelijk bekende band en een Eindhovense band speelde. Zo zag ik daar Rob Hoeke, e.v.a. en dus ook Formule V met Kees(je) en Ad en Wim en Fred. Schitterende tijd!
Toen speelde ik zelf nog niet in 'n band, dat kwam jaren later. Te weten Fancy, Dubbel Sikx, The Jerseys, Craacr.


Datum: 17-04-2014
Naam: Hans Willemsen  
img

Het was in het begin geen split, we vonden gewoon de naam Keesje and his Comets te ouderwets en gingen over in Formule 5. Maar na verloop van tijd kregen we onenigheid omdat Keesje altijd uit de map moest lezen tijdens het zingen, hij kon de teksten niet meer onthouden omdat we te veel nieuwe nummers kregen.Hij is toen doorgegaan met zijn broer Ad, Freddy Gundlach en Wim Guns. Ik ben als roady manager doorgegaan met de nieuwe formatie Dirty Underwear, met Hans Sanders, Bertus Borgers, Puk van Tuyl, Willem Janssen, Sjaak Verdonk en Bonky Bongaerts. Later is daar in plaats van Jack, de vriend van Bertus, Broer Bogaarts bij gekomen. Ze hebben een plaat gemaakt, John the Rainmaker, die geflopt is. De groep hield op te bestaan een half jaar nadat ik bij Toine Hezemans ging werken als racemonteur, dat ik ben gebleven tot mijn pensioen.


Datum: 20-01-2015
Naam: Hans Willemsen  
img

Ben Brekelmans, je zou mij heel blij maken met de foto's van het Flower Power concert bij het Diep Meerven op de Leenderheide. Met Ceesje and his Comets, Formule 5 en Dirty Underwear was het een van de mooiste tijden in mijn leven, nu doe ik het rustig aan in Thailand waar ik nu al weer 7 jaar woon.
=== (Hans ik denk dat je Lambert Kliebisch bedoelt. Die kun je, net als Ben, direct benaderen door hem een mail te sturen. Klik op zijn naam (in blauw) onder zijn reactie. (Tini, red.) ===


Datum: 20-01-2015
Naam: Ben Brekelmans  
img

Zoals Tini het al zegt, Hans. Je moet bij Lambert Kliebisch zijn. Ik heb helaas geen foto's van dat optreden.