EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17573

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Wal

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Gymnastiek / Turnen

Onderwerp 3.:

OBC

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Turnvereniging OBC

Beschrijving

Deze foto is van de turnvereniging OBC (Olympia Brabant Combinatie ?). Turnen was vroeger mijn grote hobby. Wij oefenden in een school in de Elzentlaan, als ik het goed heb. Wij hadden hier een uitvoering, zoals dat genoemd werd, in het Katholiek Leven.


Geplaatst op

27-10-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-10-2008
Naam: C de Weerd  
img

OBC werd vroeger in de volksmond ook wel de Onder Broeken Club genoemd.


Datum: 27-10-2008
Naam: Corrie Dufourny-Roosendaal  
img

U heeft helemaal gelijk.
Maar heeft U misschien bij ONA geturnd, die noemden ze ook wel "Onze Na Apers".


Datum: 27-03-2009
Naam: Jac Manders-Jansen  
img

Ik heb zelf geturnd van 1954 to1963, dat was in de Elzentlaan, wat een tijd was dat, veel lol en plezier. De zusjes Bult en met Toos de Wijer en nog veel anderen. We kregen les van de fam .v d. Aalst en de uitvoeringen waren in het Katholiek Leven, ook op de Aalsterweg was eens per jaar wat te doen.


Datum: 13-10-2009
Naam: Rita Litsenburg  
img

Ik heb ook bij OBC geturnd rond 1965/66. 18 september bevrijding naar de optocht. Witte rokjes, blauwe turnpakjes Ans en Gerard daar kregen wij les van. Ook op wedstrijd Hans de Rooy Paul Timmermans zus en broer Damen of Daams , dat weet ik niet meer zeker. Jose Bogaarts, Marie Jose Spitters, Bertina Nouwen, Lilian v/d/ Heuvel Rita Boonman. In de sportzaal Ttivoli langs het Wiro gebouw.


Datum: 02-02-2010
Naam: Tonnie Vervoort  
img

Ben ook lid geweest. witte brede plooien rokjes met blauwe pakjes en meelopen op 18 september. Ik weet er nog weinig van. Alleen turnen in de Elzentlaan. Ik had vreselijk hoogtevrees en lopen op 18 september. Ik woonde in Gestel en heet Tonnie Vervoort. Wel erg leuk die foto's en verhalen van vroeger.


Datum: 24-10-2010
Naam: Marijke van Extel  
img

Ik heb geturnd (wedstrijden ook) bij OBC tussen 1965 en 1976. Ik had les van mijnheer Dekkers in de gymzaal van de Lambertusschool in Gestel.
1 keer per jaar in het Wirogebouw extra trainen en de spelletjesdag die elk jaar werd georganiseerd met zaklopen, touwtrekken etc. etc.
Helaas heb ik niets van materiaal uit deze tijd, geen kranteknipsels, foto's of wat dan ook. Misschien andere mensen wel en dat hoor ik dan graag.
We hebben ook nog ooit een optreden gehad in de Stadsschouwburg.


Datum: 19-08-2011
Naam: Wil Deckers  
img

Ja Marijke, les gehad van mijn vader Jan Deckers, of zoals ze hem noemden: mijnheer Deckers. Niet alleen in de Lambertusschool,  maar ook in de Tuinstraat, Le Sage Ten Broeklaan, en de Elzentlaan (st.Joris) was mijn vader actief ! Let wel, vijf à zes dagen in de week . 's Avonds, wel te verstaan en overdag werken. Hij werkte bij Karel -1 . Soms 's Zondags jureren .Ben wat trots op mijn vader en die sportieve impuls heb ik meegekregen . Na mijn gymjaren en na mijn studie ben ik gaan hardlopen . Dit is ook weer verleden tijd. Als zeventigjarige houd ik me nu bezig met tourfietsen . Maar de ontwikkeling en de grondslag van mijn fysiek heb ik aan de turnsport te danken.


Datum: 17-10-2011
Naam: Wil Deckers  
img

O.B.C. was altijd actief op de jaarlijkse Bondsdag .Hier een foto uit de oude doos. Het was het jaar 1934 tijden de opmars van alle deelnemende vereningen.
De plaats is me onbekend, maar het zou Tilburg kunnen zijn. Deze fotonr. B131 is gemaakt door fotobureau B.E.N. Tuinstraat 106 uit Tilburg , het stond op de achterzijde gedrukt.