EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17352

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

Lavendelplein

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Buurtverenigingen / Buurtactiviteiten

Onderwerp 3.:

Kruidenbuurt

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Naaiclub uit de Kruidenbuurt

Beschrijving

Dit is de naaiclub van de Kruidenbuurt. Deze zat in het gebouw op het Lavendelplein. Namen zijn o.a. Marta de Dieles, Mien van Corstanje, Betsie Leenders.


Geplaatst op

08-10-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-10-2008
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Wat mij opvalt aan deze foto is dat er een dame rookt. Het begin van de (rook)emancipatie van de vrouw. Staat mevrouw Van (de) Vliet uit de Thomas à Kempislaan ook op deze foto? Voor ons gezin heeft zij veel naaiwerk gedaan.


Datum: 09-10-2008
Naam: Harold de Wit Sr  
img

Het roken van dames begon volgens mij voor de oorlog al.


Datum: 09-10-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Het echte roken door vrouwen is bij de bevrijding begonnen. Voordien kwam het misschien wel eens voor maar over het algemeen, 't stond niet, evenals nagels lakken en de neus poederen. Ik heb zeven zusters die alle bij hun vriendinnen gingen poederen, dus onderweg. Ze zagen het roken natuurlijk op het filmdoek en reclame b.v. Chief Whip op ieders lip, het meisje met de sigaret in het sigarettenpijpje. Net na de oorlog deelde de bevrijder pakjes uit, in hoofdzaak aan jonge meisjes.


Datum: 25-04-2009
Naam: L.Boksma-Werrens  
img

Ik herken ook Mien Vermeulen en Door Vermeulen en een van Verbekhoven, allemaal vrouwen uit de Tulpstraat. De rest ken ik ook, maar durf geen namen te noemen.


Datum: 07-06-2009
Naam: L.Bloksma Werrens  
img

Mijn zus is bij mij en heeft herkend Sjan Rooiakkers, Mien Beun, Annie Saassen, Roza Kusters.


Datum: 17-04-2010
Naam: Will de Pon Wuijts  
img

Ik heb ook op naailes gezeten, met mijn zus Ria Wuijts. De juffen heetten Fien v. Eindhoven en juffrouw Gijssen, of ze waren van de hobbyclub. Wij gingen ook op kamp met de fiets naar Groesbeek, Arcen en nog meer. Ik denk er nog steeds met plezier aan terug. Misschien weet er iemand nog meer van. Wij woonden op Lavendelplein 45.


Datum: 20-08-2010
Naam: Will de Pon  
img

Juffrouw Finie van Eindhoven en Juffrouw Sijbens. Waar zijn jullie gebleven? Wie kent die nog? Groeten, Willy Wuijts en Ria Wuijts.


Datum: 04-02-2011
Naam: Robert Rutten  
img

Hallo, inderdaad staan Mien Vermeulen, de vrouw met de sigaret en links van haar mijn oma Annie Saasen op de foto. Ik vind het wel leuk om zo oude foto's van vroeger terug te zien. Ik wist ook niet dat ze zo creatief waren met de naailes.


Datum: 10-04-2012
Naam: Beppie Leenders  
img

Hallo, ik ben de jongste dochter van Betsie Leenders. Ik zie allemaal foto's van ons mam, maar haal ze er niet uit. Wel leuk dat ze er op staat, maar ik zou graag willen weten waar ons mam staat. Zijn er ook foto's van ons pap, Piet Leenders? Zij woonden ook in de Tulpstraat. Zelf ben ik op de Botenlaan geboren, toen nog nummer 75, daarna 119.


Datum: 10-04-2012
Naam: Corry Verschueren van Corstanje  
img

Hoi Beppie, ik ben Corry van Corstanje en mijn oma en opa woonden naast Betsie. Ze staat rechts achterin, met het gestreept truitje aan.


Datum: 10-04-2012
Naam: Lies Bloksma-Werrens  
img

Corry ik denk dat zij iemand anders bedoelt, want die jij bedoelt was wel Bets maar die was niet getrouwd met Piet Leenders maar met Tjeu Leenders. Zij hadden een zoon en een dochter Annie, die met onze Sjef getrouwd is geweest.


Datum: 10-04-2012
Naam: Lies Bloksma-Werrens  
img

Beppie heb jij ook een broer en was bij jullie thuis ook opa in huis, die egeltjes boven op zijn kamer had? En woonden jullie tegenover ons naast het gangetje? Zo ja, dan ben ik dikwijls bij jullie thuis gekomen.


Datum: 11-04-2012
Naam: Corry Verschueren van Corstanje  
img

Hoi Lies. Ik dacht dit al, want Betsie (wij zeiden altijd Betsie) was inderdaad met Tjeu getrouwd.


Datum: 11-04-2012
Naam: Lies Bloksma-Werrens  
img

Beppie, wat ik vroeg klopt niet want die familie waar ik naar vroeg heet Vlemmings, zo hoor ik van mijn broer.


Datum: 11-04-2012
Naam: Beppie Leenders  
img

Nee, dat is ons mam niet. Dat weet ik zeker. Er staan wel foto's op deze site van ons mam waar ik ze uit haal. Ons mam heette met haar meisjesnaam Muller en was met Piet Leenders getrouwd, Ons pap had twee zussen en acht broers, maar geen Tjeu. Bedankt dat je zo snel iets liet weten.


Datum: 16-04-2012
Naam: Zus van den Heuvel Bouwmans  
img

De enige die ik ken op de foto is de moeder van Cor Corstanje. Het wijkgebouw was tegenover ons thuis wij woonden op nummer 42. We hebben heel wat tijd doorgebracht in het wijkgebouw. Will en Ria Wuijts, hoe is het met Mieke, Cor en Ellie? Ik stuur dit door naar ons Renie. Zal ze leuk vinden.


Datum: 20-04-2012
Naam: Renie de Kleijn Allon  
img

Het was een fijne tijd, ik heb er veel gelachen met al die meiden op kamp. Al die meiden van Wuijts ken ik goed; met Ria ben ik heel lang vriendin geweest en Wil ja, daar kon je ook mee lachen. Op naailes heb ik ook gezeten.


Datum: 04-03-2014
Naam: J.J.M. Vlemmings  
img

Ik ben een zoon van Vlemmings en wij woonden op het Lavendelplein 51 en de meiden van Wuijts ken ik allemaal, en nog meer families op het Lavendelplein en daar omheen.


Datum: 18-04-2017
Naam: Tonny Vermeulen  
img

Hoi Beppie, wij woonden op nr 9. Die dame met de sigaret is ons mam, Mien Vermeulen. Woonden jullie niet op nr 3? Zover ik me kan herinneren. Mijn neef Jan Saasen woonde bij jullie boven met Ria.


Datum: 06-05-2018
Naam: Fred Breukel  
img

Als Beppie wil kan ze contact opnemen met mij. Ben net terug uit Australië! Beter laat dan nooit.


Datum: 29-10-2018
Naam: John ter Meer  
img

Ik ben geboren op Lavendelplein 8, in het zogenaamde tunnelkamertje, eind jaren vijftig. Mijn grootouders woonden daar en mijn ouders woonden de eerste tijd nadat ze getrouwd waren bij de ouders in. Dat gebeurde vaak in die tijd. De familie De Jong met vijf dochters en een daarvan is dus mijn moeder. Het badhuis ken ik ook nog, elke zaterdag daar in bad. Lenny Kuhr woonde links van het tunneltje, twee of drie deuren verder.