EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16864

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

Schoenerstraat

Onderwerp 1.:

Parken / Speeltuinen

Onderwerp 2.:

Speeltuinen

Onderwerp 3.:

Schoenerstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Oud Strijp (5)

Beschrijving

Speeltuin in de Schoenerstraat


Geplaatst op

25-08-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-08-2008
Naam: liesbeth van roosmalen van gemert  
img

Dat is wel heel erg veel veranderd. De huizen op de achtergrond, is dat de Schoenerstraat? Wij hebben in de Schoenerstraat gewoond en als we de poort uitliepen, keken we op wat we toen zeiden (de grote glijbaan), waar we bij opa's een matje gingen halen om nog harder van de glijbaan te gaan.


Datum: 25-08-2008
Naam: Marienella Meulensteen  
img

Niet te herkennen van zoals de speeltuin in de jaren vijftig was. De dingen die ik me het meest herinner waren het kabelbaantje, de loopschijf, het klimrek en iets in de vorm van een hangende kegel waarmee je tegen een stootrand kon botsen. De achtergrond is waarschijnlijk niet de Schoenerstraat want dat zou de smalle kant van de speeltuin moeten zijn. Er staat alleen dat de speeltuin in de Schoenerstraat ligt. Er was vroeger een lieve opa die oppaste en die tegen de kinderen zei: 'k ben opa ooooolienutje!


Datum: 27-08-2008
Naam: Ad Louwers  
img

De huizen op de achtergond vormen niet de Schoenenrstraat maar de Tjalkstraat. De foto is genomen vanaf de St.Trudostraat.
Links (op de foto niet zichtbaar) is de ingang van de speeltuin aan de Schoenerstraat. Aan de kant van de bruine schutting was vroeger een rolschaatsbaantje. Is dat er nog?


Datum: 02-09-2008
Naam: Jan v.d. Hurk  
img

Ik kan me nog herinneren dat bij de ingang van de speeltuin de fam. Pulles woonde, en die vriendelijke oppas opa was volgens mij Grad, 't was 'n heel grote forse man dat weet ik nog wel. Hij woonde met zijn vrouw Tonnie Duitsman op de hoek van de Loggerstraat-Schoenerstraat in dezelfde rij waar ook Pietje v.d. Gorenberg (bekend van de woningbouw) woonde.


Datum: 04-10-2011
Naam: Debbie Werrens  
img

Whow, is dit de speeltuin waar ik vroeger altijd speelde? Het enige dat er nog op lijkt is het huisje van de "beheerder"! Mijn vader heeft nog vaak meegeholpen met het schilderen van de vliegende schommel etc.! Ik hoop dat er mensen zijn die mij herkennen en/of mijn vader. Hij heette Chef Werrens.


Datum: 06-10-2011
Naam: Liesbeth van Roosmalen  
img

Hoi allemaal, ik weet wel toen ik in de speeltuin kwam dat er opa Verbeek was. Hij woonde op de Zeelsterstraat en ging tussen de middag, als de speeltuin gesloten werd, altijd bij zijn dochter in de Kerkakkerstraat eten. Daarna kwam Pietje v/d Hurk.


Datum: 15-01-2018
Naam: Yvonne Tabor  
img

Ik weet nog dat het opa Vondervoort was die daar de boel in de gaten hield in de speeltuin. We hebben ook een liedje op die man gemaakt dat ging zo:
Opa, er wordt gebeld
't Is de huurbaas, hij komt voor geld
Opa pakt zijn wandelstok en slaat hem door het achterhok
Opa er wordt gebeld
Dat was ons liedje altijd en als hij dat hoorde kwam hij zijn keetje uit en dan riep hij: verdraaide snotjongens
Wij zaten vaak op de familieschommel die we dan lieten ketsen. Wellicht weet iemand wat ik bedoel met dit verhaal, en ken je mij. Ik heette vroeger Yvonne Smits en was dochter van Maria Verwijst. Wij woonden in de Loggerstraat maar ook in de Schoenerstraat. Naast opa Vondervoort heeft mijn oma gewoond.