EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16750

Bijdrager:

Jaar:

1931

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

St Theresiastraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St. Theresiastraat vroeger

Beschrijving

Op foto 11822 staat de St. Theresiastraat zoals die er nu uitziet. In de reacties vroeg iemand om een foto van het winkeltje van Willem en Drieka van Zandvoort. Dat is op deze ansicht uit 1931 (de straat was toen net aangelegd) te zien. Uiterst links is de winkel van J. v.d. Waerden (Zeelsterstraat 86). Twintig jaar geleden was hier het studentenhuis "In den blauwen Knoop". Aangrenzend ligt dan de winkel van Van Zandvoort (Theresiastraat 1). Op de gevel bovenaan een reclameplaat voor Brasso, een nog steeds bekend merk koperpoets. De andere reclames kon ik niet ontcijferen. In dit pand heeft later nog Ed Doreleijers met een montagebedrijf gezeten. Uiterst rechts zit Café Billard Molenzicht. Welke molen was dat? Op die hoek hebben later nog allerlei cafés gezeten, o.a. La Romantica, Heksenketel, Strijps Staminee en Klavertje Vier.


Geplaatst op

18-08-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-08-2008
Naam: RenĂ© Vogels  
img

Het alleenstaande pand links op de foto was in de vijftiger jaren het "patronaat". Daar gingen we op zondagmiddag naar de film. Kosten 1 kwartje. Eerst wat tekenfilms, dan de cowboyfilm. Als de film spannend werd, begonnen alle jongetjes op de grond te stampen.


Datum: 18-08-2008
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Aanvankelijk (1929) heeft op huisnummer 1A ook nog de r.k. noodschool gezeten. Veel later (1980) Les Buisonnets, een 'bedrijfskantine', maar wat dat in praktijk betekende kan ik me niet zo goed voorstellen. Huisnummer 1A ligt tussen Van Zandvoort (1) en het patronaat (3-5).


Datum: 18-08-2008
Naam: Tini van Rooij  
img

Café Molenzicht. Vanuit het café moet je hebben uitgekeken op de molen van foto 1907 op de hoek van de huidige Bredalaan en de Zeelsterstraat. Zie ook de vertelsels bij foto 1404.


Datum: 01-12-2014
Naam: Flip Raap  
img

In het cafeetje rechts zat in de jaren 60 van Elderen. Deze had twee keeshondjes die altijd binnen lagen met de voorpootjes juist buiten de deur. Zo waren deze hondjes afgericht. Naast Van Elderen zat slagerij van Vic Buis.