EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16725

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Pastoor Petersstraat*

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

MAVO / (M)ULO / VMBO

Onderwerp 3.:

St Thomas van Aquino MULO

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
ULO Thomas van Aquino

Beschrijving

Mijn vrouwke Elly van den Heuvel op de ULO Thomas van Aquino aan de Pastoor Petersstraat


Geplaatst op

15-08-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-08-2010
Naam: Jos Bullens  
img

Deze foto is uit 1969 als ik me niet vergis. Het is klas 2 van de eerste MAVO-lichting na de invoering van de zgn. Mammoetwet. Die leraar rechts is de heer Jagt, hij gaf Engels en was z'n tijd al vooruit. Hij behandelde nl. songteksten van Simon & Garfunkel: hot item toen. Wie ik me nog kan herinneren op die foto zijn: bovenste rij v.l.n.r. Elly v.d. Heuvel?, Hans Aarts, Elly ten Berge, ?, Loes Besselink, Pierre v.d. Aalst (de enige knaap met al baardgroei, ha ,ha), Saskia Gerritsen, ? v.d. Bogaard, Kees Bijnen, Hans Riemersma. Middelste rij: Wilma Gudden, Noud? Bergmans, Marion Frencken, Beppie Bierens, Harry Aalbers, Henny Beelen, ?, Pierre Bayens, Tom Bovers?. Onderste rij ? , ik (Jos Bullens, mijn hemel wat zagen we eruit), Ingrid van Affelen (daar was ik heimelijk stikverliefd op...), Wilma van Gelder, Loet van Duren ? en Henny Bos. Hoe zou het met iedereen zijn? Na dat jaar is de school afgebroken en naar de Gen. van Merlenstraat verhuisd voor de duur van een jaar. Toen fuseerde ze met het Eckart College.


Datum: 18-08-2010
Naam: Elly vd Heuvel  
img

Elly v.d. Heuvel staat in de middelste rij 3e van rechts en dit was inderdaad de eerste groep van de mammoetwet. En ja, al die strepen op het schoolplein waar je niet over mocht gaan en al die hoge muren, de grote poort dicht, echt raar om mee te maken als eerste meisjes op een jongensschool.


Datum: 18-08-2010
Naam: Jos Bullens  
img

Ook voor de meeste jongens was het raar. Die kwamen ook van een jongensbasisschool en werden opeens dagelijks met meisjes geconfronteerd, wat op 12-13-jarige leeftijd toch een "aparte" ervaring was. Was er op de binnenplaats van die school ook niet een soort van demarcatielijn, bedoeld om de brugpiepers van de al meer ervaren gasten te scheiden?


Datum: 08-11-2010
Naam: Loet van Duren  
img

Leuk om deze foto terug te zien. Ik had er ook niet meer alle namen bij kunnen plaatsen om eerlijk te zijn. Als je eraan terugdenkt, had het wel wat weg van Alcatraz.


Datum: 25-03-2011
Naam: Loes Besselink  
img

Ik kwam dit toevallig tegen toen ik op het web aan het rondneuzen was. Leuk joh! Door de namen alleen al (ik kende alleen nog Wilma Creuzen en Beppie Biermans) kwamen weer allerlei herinneringen terug.


Datum: 18-04-2015
Naam: Harm Kruizinga  
img

Ja die Mammoetwet, en voor het eerst gemengde klassen op deze school, behalve die van ons dan (2C). Ik herinner me de jaarlijkse oriëntatietocht (in groepjes op de fiets). Die gemengde klassen leidden tot wat onschuldige ontdekkende vrijpartijtjes tijdens de tocht. Het volgende jaar mochten we van Van Bragt (wiskunde, zwarte band judo) niet meer meedoen omdat het ''seksueel onverantwoord'' was. Speciaal voor ons werd een sportdag georganiseerd. Wat een tijd!