EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16542

Bijdrager:

Jaar:

1946

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

614 Schouwbroek

Straat:

St Trudostraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Strijp, St Josephschool / St Trudoschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St Josephschool 1946

Beschrijving

Deze foto is een "voorloper" van foto 6159. Gemaakt in de eerste klas van dezelfde groep leerlingen met uitzondering van de zittenblijvers en jongens die in een later jaar de school bezochten.


Geplaatst op

05-08-2008

Reacties:

Datum: 12-08-2008
Naam: Wim Aarts  
img

Ik denk dat mijn broer Tienny Aarts op de foto staat. Het eerste hoofd onder de deurklink zou hem kunnen zijn. Hij is in 1940 geboren.


Datum: 24-09-2012
Naam: Jan Kluijtmans  
img

Vooraan, de derde van links is mijn broer Fer Kluijtmans. Ik zit zelf langs de muur, de derde van voor naar achter. Als je de koppies bekijkt kan het niet missen.


Datum: 24-09-2012
Naam: Jan Kluijtmans  
img

De meester die hier bijstaat moet meester Strijbosch zijn en die woonde in Den Bosch.


Datum: 30-07-2014
Naam: Jan Toirkens  
img

In 1946/47, als ik in de eerste klas van de Trudoschool kwam, was meester Brands aangesteld. De man kon prachtig tekenen. Ik ben geboren jan. 1940 en heb me dus afgevraagd of ik op deze foto voorkom, maar kon mezelf niet vinden. Ik meen wel Trudo van Gemert te herkennen, ergens in het midden van de foto met de armen over elkaar.


Datum: 17-11-2014
Naam: Marjolein Rooijakkers  
img

Mijn vader is van 1939, hij staat er wel op. Ik herken de pleister op zijn oog. Dat kwam omdat iemand met een katapult zijn oog eruit geschoten had, en hij daar aan geopereerd was. Die leraar zette hem gewoon bij het raam in de zon en mijn papske kroop onder de lessenaar. Daar was meester natuurlijk helemaal niet van gediend en heeft hem toen tegen z'n hoofd geslagen. Pap is naar huis gegaan en vertelde alles tegen z'n ma. Die is toen naar school gekomen en heeft die man door de gang geslagen met een eind hout. Mijn vader heet Willy Rooijakkers. Hij zit in de middelste rij, tweede lessenaar van voor en is dan de meest linkse.


Datum: 17-11-2014
Naam: Jan Kluijtmans  
img

Ja, zo zat deze meneer Strijbosch in elkaar, hij kwam uit Den Bosch en reed met een transportfiets van het station naar school. Op de speelplaats was ik een keer het dichtst bij de poort en ik moest van hem mee de klas in. Hij vertelde daar dat ik bij hem niet meer aan de bel moest trekken en daar kreeg ik een pak slaag voor met de meterlat. Hij woonde in Den Bosch verdomme en ik in Eindhoven, hoe moest een jongen van 7 jaar alleen naar Den Bosch? Hij zal nu wel dood zijn anders pakte ik hem nog aan, zo hoog zit het .


Datum: 17-11-2014
Naam: Albert Vreven  
img

Maar Jan de kunde toch nie maoke


Datum: 17-11-2014
Naam: Marjolein Rooijakkers  
img

Ja ik begrijp het dat het hoog zit. Ons pap heeft het er nu ook nog wel eens over. Je kunt je afvragen waarom ze ooit met kinderen zijn gaan werken. Ik ben op een rare manier ook wel blij dat u dit herkent. Het geeft een stukje erkenning en bevestiging dat het niet aan de kinderen lag. Bedankt voor uw reactie meneer Kluitmans!