EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16531

Bijdrager:

Niet bekend

Jaar:

1937

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Frederiklaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

ETOS

Onderwerp 3.:

Overig ETOS

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Etos ledenwerfactie

Beschrijving

Op het trainingsveld van PSV, tussen het stadion en de Philipsspeeltuin, werd met ballonnen een ledenwerfactie gehouden. Mijn opa, Willem Duijts, draagt mijn moeder, Lies Duijts, hier op de arm.


Geplaatst op

04-08-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-10-2008
Naam: Henk den Exter  
img

De ETOS was een onderneming gestart door de firma Philips, zodat het eigen personeel met flinke korting kon inkopen. Men moest de kassabonnen sparen en deze op het einde van het jaar inleveren, men kreeg dan na een paar weken 8% korting gestort op hun rekening. ETOS betekende Eendracht, Toewijding, Onderlinge Samenwerking. Er waren later zelfs Etoszaken in Nuenen, Geldrop, Waalre.


Datum: 22-10-2008
Naam: Henk den Exter  
img

Even een aanvulling. Nadien konden ook mensen die niet bij Philips werkten meedingen naar de korting van 8%. Een beetje naar het idee van de firma uit den Bosch met betere waar, 10% en snoepje van de week.


Datum: 22-10-2008
Naam: Herman Kemper  
img

Correctie op de inzending van Henk den Exter: de O in ETOS staat niet voor onderlinge maar, volgens mijn herinnering, voor Overleg. Telkens wanneer ik in de ETOS-slagerij op de hoek van de Mincklerstraat en de Musschenbroekstraat een boodschap deed, las ik de tekst op een bronzen plaquette die in de winkel aan of in de wand was aangebracht.