EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16084

Bijdrager:

Jaar:

1962

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

721 Genderdal

Straat:

Purcellstraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Gestel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Purcellstraat.

Beschrijving

Gefotografeerd ter hoogte van nr 47, waar ik ben geboren. Achter op deze foto staan de volgende namen geschreven: Roland Spaan, Hanneke, Theo, Marita Beks en Robbie. Ik weet niet wie wie is, maar ik zelf zit in de skelter. Op de achtergrond de houten huisjes, wel eerder genoemd op deze site. Ook te zien op foto 5123.


Geplaatst op

16-06-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-06-2008
Naam: RenĂ© van Ree  
img

Peer, volgens mij waren deze huisjes opgetrokken uit betonnen segmenten en veel zachtboard aan de binnenkant. Ik meen dat de naam maycrete (margrietjes zoals wij als kind zeiden) was samengesteld uit de naam van de uitvinder en het Engelse woord concrete. De huisjes waren wit geschilderd, zoals zo veel houten woningen.


Datum: 17-06-2008
Naam: Peer Retera  
img

René, dat zou best eens kunnen. Daar had ik mij toen nog niet zo in verdiept. Ik was veel meer bezig met de skeltertechnieken, zoals je wel ziet op deze foto.


Datum: 28-06-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Deze Maycretewoningen zijn aan de Limburglaan afgebroken. Ook de Herderstraat en de Ramstraat moesten verdwijnen voor de rondweg. Dit was in 1959, toen werkte ik bij een schildersbedrijf en heb de woningen mee opgeknapt met o.a. behangen, wanden afstomen, opnieuw behangen en verven met betonverf. Het hout zat alleen aan de binnenkant.


Datum: 12-07-2008
Naam: Ron Jansen  
img

Allemaal wel leuk over die makrietjes, maar wonen in de flats was als kind ook niet verkeerd. Ik ben opgegroeid in de Regerweg, op nr 15. Voetballen op de veldjes tussen de flats. Met 's zomers hele families die meededen, zowel vaders als zoons. Zelfs familieleden uit andere wijken kwamen over vanwege de gezelligheid. Lekker kattekwaad uithalen in de buurt. Heb van ca '66 tot '75 daar gewoond en een hele mooie jeugd gehad. Namen uit die tijd in de Purcellstraat zijn bijvoorbeeld de families Blommers, Ranti, V.d. Meegden. Regerweg, Van Beek, De Wert, Lamers, Meeuwis, ome Joop en tante Rieky, Gounodlaan, familie V.d. Hurk.


Datum: 18-05-2013
Naam: Willem van de Ven  
img

Aan de Schubertlaan tegenover de winkels woonde ook een familie Retera, zij hadden een zoon Tom.