EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15987

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Kanaalstraat

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Koren / Zangverenigingen

Onderwerp 3.:

Schola Cantorum, Uyt die Haghe (Paterskerk)

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Die Sanghertjes Uyt die Haghe, 1952. (1)

Beschrijving

Deze foto wil (samen met twee volgende foto's) een impressie geven van de tweede lichting koorknapen, die plechtig geïnstalleerd werd. Op de oorkonde die elke koorknaap kreeg, stond in fraaie letters vermeld dat de "Federation internationale des petits chanteurs à la croix de bois" je als lid aanvaardt. Op de foto zie je de nieuwe leden (knielend) met achter hen de vaders (staande). Links vooraan zie je als eerste Berrie Dirks, daarnaast ikzelf (Cor Lammers), daar waar de kring draait zie je (denk ik) Hans Gommers, rechts vooraan Frank van Dijk, daarnaast (links van hem) Kees v.d. Ven. Van de anderen weet ik de namen niet meer precies (de gezichten wel). Het paterskoor werd geleid door de zeer charismatische pater Oddens (zie foto 11882).


Geplaatst op

07-06-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-04-2014
Naam: Paul Peters  
img

Mogelijk herken ik de tweede lichting van Die Sanghertjes. Althans de zoon van de toenmalige burgermeester van Den Haag zat ook in het koor. Verder zong mee: Peter de Wind en een bas met de naam Jan ...
Mijn naam is Paul Peters. Ik zong de sopraanpartij en soms ook solo. Pater Oddens is eens met mij en mijn ouders mee geweest naar de Biesbosch om wat uit te waaien. We hadden toen een boot en hij hield ook van een wijntje!